چگونگی تاثیر سرعت سایت بر رنکینگ موتورهای جستجو

5/5 - (11 امتیاز)

شاید برای خیلی از کسب و کارها در ابتدا داشتن یک سایت مورد اهمیت باشد. اما آیا اطلاع داشتید که سرعت سایت در نحوه رنکینگ سایت وردپرسی شما موثر است؟ پاسخ مثبت است! در این مقاله به بررسی چگونگی این تاثیر و کاری که شما می‌توانید انجام دهید می‌پردازیم.

برای شما که صاحب یک سایت هستید و شاید هزینه تبلیغات زیادی برای رشد و توسعه آن پرداخته باشید، حتما رنکینگ گوگل از اهمیت بالایی برخوردادر است. و واقعیت این است که بدون سیستم‌های فنی استیبل و قابل توسعه همگام با نیازها اصولا کسب و کار اینترنتی معنی پیدا نمی‌کند. سرعت لود سایت از جهات بسیاری مانند تجربه کاربری و نرخ ماندگاری و خروج بازیدکننده‌ها موثر است. اما از لحاظ رنک‌دهی موتورهای جستجو چطور؟

در این مقاله موارد ذیل را به اتفاق بررسی می‌کنیم:

  • اعلان رسمی گوگل روی تایید صحت این موضوع
  • آمارهایی که گروه‌های دیگر (third party) در این خصوص منتشر کرده‌اند
  • کاری که در واقع می‌توانید برای افزایش سرعت وب سایت خودتان انجام دهید.

گوگل در خصوص سرعت پیج و نحوه رنک‌دهی موتورهای جستجو چه می‌گوید؟

گوگل از طریق اعلان رسمی مواردی که صاحبان سایت باید رعایت کنند اعلام می‌کند. در واقع باید بگوییم که به ندرت از این کار عقب نشینی می‌کند! نمونه این موضوع را هم می‌توان در ایجاد پنالتی پاپ آپ در ورژن موبایل برای سایت مثال زد!

به همین صورت سرعت لود صفحه یکی دیگر از این مواردی است که خود گوگل اعلام کرده است در ارزش دهی و رنکینگ به سایت‌ها یک پارامتر محسوب می‌شود.

پس تکلیف ایندکس اول در ورژن موبایل گوگل چه می‌شود؟

در سال 2010 جستجو از طریق موبایل به فراگیری امروز نبود. که حدود 60% از کل آمار جستجوها را به خود اختصاص می‌داد.

در حال حاضر سرعت لود پیج، پارامتر موثری در سرعت ایندکس ورژن موبایل نیست، اما گوگل در حال کار کردن روی این مسئله است! به نظر می آید در سال 2017 قوانینی در این رابطه وضع شود و به صورت رسمی اعلان شود.

اطلاعات و آمارها در خصوص سرعت پیج و رنکینگ گوگل چه می‌گویند؟

خب تا به این‌جا تمام مواردی که ذکر کردیم مربوط به موارد اعلام شده از سوی گوگل در مورد رنکینگ و سرعت لود پیج بود اما حتی خود گوگل هم به طور قطعی و 100% در خصوص الگوریتم‌هایش جزئیات را اعلام نمی‌کند.

از آن جایی که معمولا گوگل جزییات مربوط به الگوریتم‌های خود را هیچ‌گاه منتشر نمی‌کند بنابراین به نظر می‌رسد که ما هم هیچ‌وقت نمی‌توانیم میزان تاثیرگذاری سرعت لود صفحه بر رنک‌دهی موتورهای جستجو را متوجه شویم. اما نگران نباشید ابزاری به جز گوگل هم برای این موضوع کاراست.

برخی از دانشمندان حوزه آنالیز داده – با سیستم‌های قدرتمند که قابلیت آنالیز و تحلیل میلیون‌ها موتور جستجو در رنک دهی سایت‌ها با توجه به سرعت لود پیج را دارند، سعی کرده‌اند که به صورت حقیقی این اثر را اندازه گیری کنند. برخی از این نتایج را برای شما در همین پست درج خواهیم کرد اما پیش از آن توجه شما را به یک نکته جلب می‌کنیم:

این بررسی‌ها به یکدیگر وابستگی ندارند و تنها تلاش می‌کند نتایج طبیعی بازخورد از یک الگوریتم، آن هم به پیچیدگی الگوریتم گوگل را بیان می‌کند.

این به آن معنی است که برای مشخص کردن این مسئله که “آیا زمان لود پیج کوتاه‌تر باعث رنکینگ بهتر در این سایت شده است؟” پارامترهای بسیار زیادی وجود دارد. به این معنا که سایتی که سرعت لود پیج آن کم است ممکن است در سئو و ایجاد لینک هم خوب کار کرده باشد. یا پارامترهای دیگری باشند که آن‌ها هم در این مساله تاثیرگذار باشند.

البته این بدان معنا نیست که تحقیقات در این مورد بی‌فایده است. حتی در این حالت نیز می‌توانیم پارامترهایی تعریف کنیم. مثلا صفحاتی که رنکینگ بهتری دارند، سرعت لود پیج متوسط بهتری نیز دارند و  با این که این مسئله قطعی نیست، باز می‌تواند این مسئله را بیان کند که سرعت لود پیج به هر حال تاثیرگذار است.

 

نتایج مطالعه سایت Backlinko روی یک میلیون نتیجه جستجوی گوگل برای سرعت سایت

بک‌لینکو یک سایت تخصصی در زمینه بک لینک است. تقریبا در انتهای سال 2016 برایان‌دین و اریک‌ون دو هم تیمی از این شرکت، شروع به بررسی و انجام تحقیقات در این مورد کردند. اصلی‌ترین موردی که به آن پرداختند، آهنگ باز شدن پیج بود. به چه صورت؟

آن‌ها از ابزار سنجش سرعت الکسا برای تخمین میانگین سرعت باز شدن سایت استفاده کردند. به یاد داشته باشید که یک پارامتر مهم دیگر نیز وجود دارد. آن‌ها به دنبال این نبودند که زمان لود یک پیج خاص را بررسی کنند بلکه میانگین سرعت سایت برای آن‌ها مهم بود. در نهایت آن‌ها یک رابطه قوی بین سرعت لود پیج و رنکینگ گوگل پیدا کردند. به طور ویژه دامنه‌هایی که در رتبه‌بندی رنک اول را داشتند، 13% سریعتر از دامنه‌هایی بودند که در رتبه‌بندی در پوزیشن صفر قرار داشتند. چارت مربوط به این موضوع را در شکل ذیل تماشا کنید:

آنالیز نیل پتال از تعداد 143827 یو آر ال

این تحقیقات حتی از مورد قبلی هم جالب‌تر هستند. در این‌جا سرعت پیج به پارامترهای ریزتری تقسیم شده است. این موارد عبارت‌اند از:

زمان اولین بایت داده

چقدر برای وب سرور زمان صرف می‌شود تا اولین بایت داده را ارسال کند. این مورد ابزار اولیه سنجش پاسخ دهی سرور است.

شروع رندرگیری

زمانی که اولین بخش بصری سایت نمایش داده می‌شود و در واقع زمانی است که بیننده تصور می‌کند سایت در حال بارگزاری است.

پایان رندرگیری و نمایش کامل سایت از لحاظ دیداری:

سایت از نظر بصری کاملا نمایش داده می‌شود اما هنوز در پشت زمینه مواردی در حال لود است.

پایان لود داکیومنت:

داکیومنت لود شده است اما کدهای آسنکرون ممکن است هنوز در حال بارگزاری باشند.

لود کامل صفحه: 

همه چیز انجام شده است. به عبارتی صفحه کاملا بارگزاری شده است.

و در نهایت نتیجه؟

سایت‌هایی که در نتایج گوگل رنکینگ پنچ‌تای اول را داشتند، به شکل قابل توجهی سرعت لود پیج پایین‌تری نسبت به سایت‌های رنک ششم و بالاتر داشتند. درواقع سایت‌هایی که رنک بیشتر از 6 داشتند، به طور متوسط 20% کُندتر از سایت‌هایی با رنک 1 داشتند.

می‌توانید در تصویر زیر چارت کامل را تماشا کنید.

سرعت سایت

در صورتی که این موضوع برای شما جذابیت پیدا کرده است باید بدانید که تحقیق نیل پتال حتی جنبه‌های عمیق‌تری نیز دارد که مربوط به پارامترهای خاص نظیر سرعت لود اولین بایت دارد.

آنالیز موز (Moz) از 2000 کوئری تصادفی جستجو

خب حالا برای ادامه بررسی توجه شما را به نتایج متفاوتی از آن‌چه تا به اینجا با هم مرور کردیم، جلب می‌کنیم. این بررسی در سال 2013 روی 2000 کوئری جستجوی تصادفی تصادفی انجام شد که نشان داد هیچ رابطه‌ای بین سرعت لود پیج (در هر مرحله و چه کامل و چه ناقص) و رنکینگ گوگل وجود ندارد.

برای درک بهتر باید بگوییم که لود بخش داکیومنت از نظر بیشتر انسان‌ها همان لود کامل است. به هر صورت MOZ رابطه‌ای بین زمان اولین بایت (به خصوص زمانی که طول می‌کشد تا سرور پاسخ‌دهی داشته باشد) پیدا کرد. به طور خلاصه این تحقیق به نتایج ذیل دست پیدا کرد:

چیزی که انسان به عنوان سرعت لود سریع می‌شناسد لزوما ارتباطی با رنکینگ گوگل ندارد. اما چیزی که یک ربات از سرعت لود سریع پیج می‌شناسد (زمان اولین بایت) به نظر تاثیر گذار می‌آید. در نظر داشته باشید که لود کامل صفحه به تیک تاک‌های متفاوتی مانند کش کردن، فشرده سازی تصاویر و غیره بستگی دارد اما زمان لود اولین بایت بیشتر بستگی به بک‌اند زیر ساخت سایت شما دارد.

در تصویر زیر می‌توانید رابطه کامل بین زمان لود اولین بایت و رنکینگ موتورهای جستجو را ببینید:

سرعت سایت

سرعت سایت- آنالیز موز (Moz)

همان‌طوری که گفتیم، این قدیمی‌ترین و کوچک‌ترین تحقیق در این زمینه است. اما برای تکمیل بررسی‌های ما در این مقاله جالب و ضروری است.

بنابراین در مورد سرعت لود سایت و رنکینگ چه کار می‌توان انجام داد؟

بسیار خب در این بخش ما متقاعد شدیم که:

گوگل می‌گوید سرعت لود پیج یک پارامتر برای رنک دهی است. بررسی شواهد و اطلاعات نشان می‌دهد حداقل ارتباط کوچکی بین رنکینگ گوگل و سرعت لود سایت هست. خب در واقع این چطور به صورت واقع می‌تواند روی سایت شما تاثیر داشته باشد؟ و خود شما چه‌کاری در ارتباط با آن می‌توانید انجام دهید؟

متاسفانه نمی‌توانید این مساله را نادیده بگیرید. واقعا باید سرعت سایت خود را افزایش دهید. در نظر بگیرید که حتی اگر این مسئله تاثیری روی موتورهای جستجو نداشته باشد، شما باز هم باید به خاطر رعایت تجربه کاربری و رعایت نرخ خروج از سایت و دیگر مزایایی که سرعت لود بالای سایت دارد، این مورد را بهبود دهید. در اینجا مواردی را معرفی می‌کنیم که با آن‌ها می‌توانید شاهد افزایش سرعت وردپرس خود باشید. برای افزایش سرعت سایت در وبلاگ ماندگار وب مطالب خیلی مفیدی درج کرده‌ایم. به صورت کلی در نظر داشته باشید:

تکنیک‌های افزایش سرعت وردپرس و اهمیت آن

تصاویر سایت وردپرسی خود را بهینه کنید

افزایش سرعت وردپرس با زدودن شکلک‌های وردپرس

افزونه های رایگان برای افزایش سرعت وبسایت

افزایش سرعت وردپرس با افزونه Autoptimize

به یاد داشته باشید که همیشه مساله لود پیج مربوط به لود کامل و از دید انسان نیست. نیاز است که شما سرعت لود اولین بایت که مربوط به کیفیت هاست وردپرس شماست نیز، مد نظر قرار بدهید.

جمع بندی

در مورد اعلان‌های عمومی گوگل و اطلاعاتی که در واقع قابل دسترسی هستند، این موضوع مشخص شد که ما اطمینان داریم حداقل ارتباطی بین سرعت لود سایت و رنکینگ گوگل وجود دارد. و این موضوع محدود به ارائه نتایج جستجو در دسکتاپ نیست و به زودی در نتایج جستجو با موبایل نیز اعمال خواهد شد. بنابراین اگر تا به حال برای افزایش سرعت سایت خود اقدامی نکرده‌اید، حالا زمان آن فرا رسیده است. وقتی که سرعت سایت خود را با تکنیک‌های ذکر شده افزایش می‌دهید به یاد داشته باشید که فقط لازم نیست از دید کاربران بهبود و ارتقای آن موثر باشد، شما هم چنان باید به جزییات بیشتری مانند این که وب سرور چه زمانی را برای ارسال پاسخ‌ها صرف می‌کند، پاسخ دهید.

و در انتها یک پرسش از شما داریم، آیا تجربه شخصی در این مورد دارید؟ که چطور رنکینگ سایت‌تون با بهینه سازی سرعت لود سایت و در نهایت افزایش سرعت سایت شما ربطی داشته؟ برای ما بنویسید.

5/5 - (11 امتیاز)

کانال تلگرام ماندگار وب

  1. حسین

    با سلام و درود
    میخواستم اگه ممکنه یه سایتی رو معرفی کنید که بتونه این آمارها رو همراه یه آنالیز تقریبی نشون بده

  2. لیلی آزاد

    سلام
    در خصوص تست سرعت و بهینگی سایت می فرمایید؟ همیشه پیشنهاد ما gtmetrix هست که به جزییات مشکلات رو نشون میده و اتفاقا در ماندگار وب 4 مطلب در خصوص چگونگی استفاده از اون تدوین کردیم. شما این اصول رو به کار بگیرید اطمینان داشته باشید بیشتر راه رو طی کردین.

  3. حسین

    سپاس از شما. gtmetrix که میگن خیلی هم آمارش درست نیست مخصوصا سرعت لودش.مثلا یه جاش نوشته “تست سرور ریجن” که کانادا رو نشون میده حالا نمیدونم منظورش سروره سایتمه که اگه اینطوره سرور سایتم آلمان هستش . حالا شایدم منظورش سرورهای خودشه.
    درهرصورت یه سایت معتبر دیگم اگه معرفی کنید خوبه
    بعد همین سایت رو من زدم (بر حسب درست بودن انالیزش) در جزئیات نوشته زمان لود کامل 6.3s و مجموع حجم صفحه 1.84MB . الان این مشخصات یعنی وضعیت وبم مطلوبه؟
    بعد یه افزونم اگه میشه در رابطه با بهینه سازی تصاویر معرفی کنید که بعد از اپلود خودش بصورت خودکار بهینه سازی کنه البته اگه همچین چیزی هست

  4. حامد

    من با جی تی متریکس سرعت سایتم رو تونستم بهبود بدم
    http://www.fa3tfood.com
    دوستان میتونند چک کنند که چقدر تاثیر خوبی داشته

  5. mazyar

    سلام ممنونم من هم با gt توانستم سرعت سایتم را به شدت افزایش بدهم البته همه مشکل در سایت ما حداقل اندازه و نوع حجم عکسها بود و تو موارددیگه مشکلی نبود ممنونم

  6. سلیمانی

    سلام خیلی ممنونم از مطلب مفیدتون.

    اخیرا وبسایت gtmetrix فارسی و ایرانی راه اندازی شده که به صورت رایگان به کاربران فارسی زبان امکان تست سرعت لود سایت رو میده و میشه از راهنمایی های فارسیش استفاده کرد.

    آدرس این سایت:
    https://seo33.ir/gtmetrix

    ممنون از لطف و محبت شما.

    موفق و پیروز باشید.

  7. رضا

    لطفاً از سایت ما هم که مربوط به معرفی ابزار ارزیاب و مانیتورینگ واکاو هست بازدید فرمایید. واکاو به شما این امکان رو میده که از 10 نقطه قابل اعتماد داخل کشور سرعت دسترسی کاربر به سایت خودتون رو ارزیابی کنید. واکاو کاملاً ابزار بومی بوده و به همین دلیل امکانات بسیار بیشتری از ابزارهای متن باز خارجی در اختیار کاربر قرار میده.

    همچنین آدرس سایت ما هم هست:
    http://www.wakav.ir
    ممنون

  8. تگ

    با سلام
    من سایتم رو خیلی بهنیه کردم.هم از نظر قالب و هم از نظر سئو .روی سرعت سایت کار کردم و از سرور های ابری استفاده کردم.سرعت لود هم ۲ ثانیه هست.
    نزدیکه ۱ سال میشه روش کارکردم.
    اما چکار کنم تا کاهش رتبه الکسا صعودی داشته باشم؟
    سرعت پینگ هم کمتر از ۱ ثانیه است.
    و همچنین از وب سرور لایت اسپید استفاده کردم.
    حال باید چکار کنم تا بهنیه تر بشه؟
    خطاهای ۴۰۴ رو هم برطرف کردم.
    ممنون میشم بگید چکار کنم.

    1. امیر خلجی مهر

      با درود.

      با مواردی که شما فرمودید سایت شما وضعیت مناسبی از نظر سرعت دارد و نیاز به انجام کار خاصی نیست.

دیدگاه خود را بنویسید

ماندگار وب - 1403