وردپرس یا گوست، کدام یک بهتر است؟

4.5/5 - (2 امتیاز)

اگر شما هم جز آن دسته از کاربرانی هستید که می‌خواهید تفاوت بین سیستم مدیریت محتوای وردپرس با سیستم مدیریت محتوای گوست را بدانید این مقاله را تا انتها بخوانید؛

در این مقاله تحلیلی جامع و پایه‌ایی در خصوص تفاوت وردپرس با گوست صورت گرفته است؛

در سال 2012 “جان اونولان”طراح و برنامه‌نویس و معاون سرپرست تیم تجربه کاربری (UX) وردپرس طرح ریشه‌ای جدیدی را مطرح کرد که بسیار ساده، زیبا و بکر بود که موج سریعی در وردپرس و سایر سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد کرد.

طرحی برای پلت فرم وبلاگ نویسی، که وی آن را گوست “ghost” نامید.

زمزمه این کار ماه‌ها طول کشید، تا آنجا که کمپین kichstrater آن‌را از طرح به واقعیت تبدیل کرد و به آرامی شروع به توسعه دادن کرد.

بنظر می‌رسید که همه منتظر هستند تا این پلت فرم جدید با انتظارات زیادی عرضه شود، وگرنه شور و شوق‌شان بتدریج تحلیل می‌رفت.

خب حالا بهتر است برویم سر اصل مطلب و در مورد گوست صحبت کنیم، چیزی که امروزه با وردپرس مقایسه می‌شود و آینده‌ی آن واقعا چه خواهد بود؟

پس از مدت‌ها، گوست بعنوان “قاتل وردپرس” وارد شد، ” بُعد جدیدی از سیستم مدیریت وبلاگ ” اولین چیز مهیج که پس از سال‌ها در سیستم بلاگینگ رخ می‌دهد:

آیا درست است؟

آیا این همان تحول بزرگ در سیستم وبلاگ و نشریات آنلاین است؟

آیا وردپرس را ریشه کن کرده و مشهورترین پلت فرم خواهد بود؟

این پرسش‌ها، شایدها و دیدگاه‌ها و بحث‌های این مقاله خواهد بود که ما سعی داریم پاسخ‌ها و دیدگاه‌ها را در مورد این پرسش‌ها بیان کنیم؛

خواهیم گفت که چگونه گوست آمد و در مقابل وردپرس قرار گرفت، موافقان و مخالفان و جنبه‌های یکسان ِ جدی و غیر جدی هر دوی آنها را بررسی خواهیم نمود.

 ghost-dashboard

– تولد گوست:

در ابتدا اجازه دهید تا نگاهی به پیدایش گوست داشته باشیم.

می‌شود حدس زد که تولد گوست چه نا امیدی بزرگی برای وردپرس، بلاگینگ و دنیای بزرگتری از نشریات در پی خواهد داشت.

-همان‌گونه که در بالا اشاره کردیم در سال 2012 “جان اونولان” صفحه‌ای را در وب‌سایت خود با عنوان “پلت فرم وبلاگ” جدید بنام گوست ایجاد کرد.

بعنوان یک بلاگر مشتاق و طراح حرفه‌ای بلاگ‌ها، این غیرقابل انکار بود که او از دست وردپرس یوایکس “wordpress ux” از رده خارج شده و اولویت بندی فاصله‌ی افزایش بین وبلاگ‌ها ساخته شده بود.

در طرح پیشنهادی اولیه گوست شاخه ساده‌ای از وردپرس بود (همان‌طور که وردپرس خودش نیز از شاخه‌ی پلت فرم دیگری بنام B2 آمده بود) برای ایجاد انواعی از “بازگشت به اصول” یا “مطالب وردپرس” به عبارتی دیگر ایجاد پلت فرمی که به مسیر مقابل وردپرس منتهی می‌شد یک cms تمام عیار و حتی بیشتر، یک سیستم عامل وب!

فرض اولیه‌ی اونولان این بود که وردپرس را به سمتی هدایت کند که از بهترین پلت‌فرم به راحت‌ترین و انعطاف پذیرترین و آسان‌ترین برای استفاده به عنوان سیستم مدیریت محتوی باشد، پس به این معنا بود که این شکاف تولیدی بایستی پر شود، چیزی فقط برای وبلاگ نویسی، بدون کاربردهایی برای وب‌سایت، اما قوی تر، متن باز، ظریف‌تر از پلت فرم‌های کنونی، مثل:

Say , tumblr , medium یا srbtle

گام اول در سال 2012، برای تولید هنوز برداشته نشده بود، تنها چیزی که با چندین طرح تمسخر آمیز از باز طراحی بخش مدیریت یک پلت فرم وجود داشت، از یک داشبورد تقریبا به یک مدیریت کننده و ایجاد کننده ی ساده‌ی پست بلافاصله مشخص شد که نولان چیزی جذاب تر و ساده تر از وردپرس در ذهن خود دارد و طرح یو ایکس واقعا این پتانسیل را داشت که ساختن بلاگ برای وبلاگ‌نویس‌ها را راحت‌تر کند.

ghost-writing-screen

ghost-content-management

پاسخ‌ها به طرح گوست بشدت مثبت بود، بطوریکه مبلغی بیش از 100 هزار یورو در کمتر از 48 ساعت برای کمپین kickstars جمع‌آوری و کمک شد که در آخر حدود 196,302 یورو یا تقریبا 320,000 دلار بود.

این‌گونه کاربران وردپرس را بر روی کار آورد و پیام واضحی را به Automattic (شرکت وردپرس) و کارمندان گوست رساند. پیام از این قرار بود:

پروژه بشدت صدا کرده و مردم خواستار آن هستند و از وضع موجود ناراضی می‌باشند.

اما دقیقا چه می‌خواستند؟ پلت فرمی جذاب تر؟ تمرکزی دوباره روی وبلاگ نویسی؟ ظاهری ساده‌تر؟ خروج از این وضع ناامید کننده یا ادغامی از این سوالات؟

در ادامه این مطلب شاید بتوانیم واضح‌تر به این سوالات جواب دهیم.

وردپرس در مقابل گوست : اختلافات

فکر می‌کنم مهم باشد که اشاره‌ای داشته باشیم به مقصد نهایی ابن دو پلت فرم که هر دو با هدف وبلاگ‌نویسی پایه گذاری شده‌اند، اما با اهدافی متفاوت با بررسی این دو تفاوت بین آنها حس بیشتری برای داشتن عقایدی در مورد رابطه بین آن‌ها و نقش آن‌ها در آینده خواهیم داشت.

مسیر وردپرس:

وردپرس در ابتدا کاملا برای وبلاگ‌نویسی آماده شده بود، سپس آن‌را به عنوان یک cms شناختند، (اگر چه برخی مردم هنوز آن را تکذیب می‌کنند). تماشا می‌شود که با رشد و نوآوری بعنوان یک پلت فرم استفاده می‌شود. (فکر می‌کنم در آن لحظه در یک سوم راه بوده) و حالا شروع کرده به دربرگرفتن جامعه و تلفن همراه و مورد چهارم تکامل از ما.

مت مولنوگ ،موسس وردپرس 2012

و بعدها…

من آینده‌ی وردپرس را بعنوان یک سیستم عامل وب می‌بینم “مت مولنوگ – 2013”

مسیر گوست:

یک طراحی زیبا، رایگان، متن باز، پلت فرمی که تنها به یک چیز اختصاص داده شد، انتشار “جان اونولان” (نقل بیان از ویدئوی کمپین 2012 kickstar)

همان‌گونه که می‌بینید وردپرس تنها به عنوان ابزاری برای وبلاگنویسی شناخته نشده است درحالی‌که گوست می‌خواهد دقیقا این باشد، من فکر می‌کنم این تصویر بکر برآورد نتیجه‌ی یکی از جالب‌ترین اسلایدهای 2013-Mullenweds بود.

wordpress-vs-ghost-wordpressfor

تنها 5 درصد استفاده‌کنندگان وردپرس از آن بعنوان ابزار وبلاگ نویسی استفاده کرده‌اند، در هر صورت وبلاگ‌نویسان از امکانات پیچیده‌تری برای مدیریت وبلاگ‌شان برخوردار بودند، نهایتا این اسلاید حرف ممکن “اونولان” که گفته بود شکافی در تولید پلت فرم بلاگینگ وجود دارد را نشان می‌دهد و یا شاید چیزی که وردپرس در دهه‌ی گذشته یاد داد؛

آیا این بود که بلاگرها دوست دارند بلاگ خودشان را به یک سایت کامل تبدیل کنند؟

سایر تفاوت‌ها:

1- سود یا عدم سود:

علت اینکه این بحث را در ابتدا ذکر کردم چون که با تفاوت یک مفهوم برای وضعیت سود از Automattic به نحوی برای پشتیبانی وردپرس و جلوگیری از ارائه‌ی محصولی بهتر برای کاربران بوده این درباره‌ی یک تفاوت اساسی است که می‌توانید ببینید. به شخصه مطمئن نیستم که چه چیزی این پیچ و تاب را بوجود آورده چون همیشه در مسیر چیزی که وردپرس آن را ممکن می‌سازد حرکت کرده‌ام.

اونولان بعنوان یک عضو کمک کننده برای تولید وردپرس مطمئنا خودش هم این مساله را می‌دانست که یک محصول بدون سود وسیله‌ای بهتر برای نوآوری است، در کل این حرکت نشان دهنده‌ی منظور اونولان به این شرح است :” اگر ما توانستیم وردپرس را از ابتدا بسازیم و با دانستن همه چیز از دهه گذشته، چطور می‌توانیم آن را بهتر بسازیم؟”

اگر چه ما می‌توانیم بگیم که این حرف درست است یا نه! اما مطمئنا وی احساس کرده است که آغاز کار بدون سود و بهره وری باعث ایجاد سیستم گوست با اطمینان بالا و رابطه خالص بین کاربران نهایی و منتشرکنندگان خواهد داشت.

2- نوع متن باز:

وردپرس از مجوز GNU (مجوز عمومی) استفاده می‌کند، چیزی که باعث بروز جنگ و جدال در جامعه‌ی وردپرس در مورد اختصاصی بودن یا رایگان بودن برای استفاده همگان صورت گرفت.

برای رد شدن از این مشکل و امکان تشویق برای رشد سریع تر طرح و پلاگین‌ها گوست مجوز کد باز MIT را انتخاب کرده است با این شعار: زیبایی بیشتر به معنای انجام همه چیزی که می‌خواهید… تا زمانی‌که حق کپی رایت شناخته شده باشد.”

دلایل خوبی برای علت انتخاب نوع مجوز از سوی وردپرس و گوست وجود دارد و فقط زمان می‌تواند مزایای یکی را به دیگری نشان دهد.

3-  node.js در مقابل PHP:

وردپرس برای بهتر بودن یا بدتر بودن با استفاده از کدهای PHP ساخته شده است. در حالی‌که این زبان برنامه نویسی به عنوان یک زبان “هک” شناخته شده و برای نمونه سازی و تکرار سریع خوب است.

هم‌چنین این زبان برای مقیاس، تغییرات مداوم و در معرض خطاهای معنایی (semantic) بودن همیشه مورد انتقاد بوده است؛ جواب گوست به این مساله شروع کردن سیستم خود به مبنای node.js بوده است.

– تصمیم اونولان به شرح زیر است:

ما تصمیم گرفتیم چیزی کاملا جدید ایجاد کنیم، سوالی که کلام زبان عملا خوب است.

از این نکته نظر جواب کاملا واضح بوده دنیای وب امروز اکثرا بر روی جاوا اسکریپت است. به همراه پشتوانه ای از html5 که این مساله را به مقیاسی در سطح بالاتر سوق می دهد، تعامل، پاسخ و چارچوب قدرتمندی برای کاربر است، بخاطر تمام دلایل توسعه ی پروژه بر اساس جاوا اسکریپت و برای پشت زمینه و برای رویه کار جوابی به تمام این دلایل است.

رویکرد ما ایجاد بهترین راه ممکن است که برنامه نویسان بتوانند نسل جدیدی از جذابیت، کراس – پلت فرم و خبرگی وب را احساس کنند، چه در سطح دسکتاپ و چه سظح سیستم عامل های همراه.

4- سادگی در مقابل انعطاف پذیری :

سال ها بود که وردپرس با شکایت ها و گله های زیادی در مورد پیچیدگی و مشکل بودن پیشخوان مدیریتی برای کاربران تازه روبرو بود. کاربران پیشرفته در وردپرس که مدت طولانی طرفدار انعطاف پذیری وردپرس بودند چیزی که این امکان را برای آنها داده تا وب سایت موردنظر خود را در معرض نمایش بگذارند؛

در سوی دیگر گوست تلاش کرده تا سرو صداها را کنار بزند. دست پختی با امکانات اساسی بلاگ از قبیل سئو، بهینه سازی، اشتراک گذاری و سایر ویژگی های اساسی یک سیستم وبلاگ نویسی را بوجود آورد. نتیجه ی بدست آمده دوباره تمرکز ها را بر روی ایجاد و ساخت محتوا جلب می کند.

5- مدیریت محتوا:

وردپرس از نوشته های استاندارد وبلاگ به پست ها و برگه ها، انواع پست ها و ساختار نوشته ها آمده است، برای مدیریت آنها بایستی بین منوها و حالت های مختلف پرش داشته باشید. در وردپرس 4.0 این ویژگی ها بعنوان یک قدرت بجای یک ضعف بحساب می آید، بجز عدم وجود چند پنل در بخش مدیریت، گوست این مدیریت محتوا را ساده تر و جذاب تر کرده است.

گوست از صفحه ی طراحی چند تکه ای استفاده می کند : یادآور ایمیل، آرشیوی از نوشته ها در کنار برگه و برگه ای تمام نمایش از پست ها در این طرف که به شما اجازه میدهد خیلی سریع تر و راحت تر از سیستم کنونی وردپرس در لابلای نوشته ها بچرخید که اگر احساس کردید نوشته ها نیاز به ویرایش شدن دارند سریعا آنها را روی برگه ی چند تکه ای آورده و ویرایش نمایید.

6- ایجاد محتوا:

احتمالا یکی از بزرگترین تفاوتها در بین این دو سیستم، وجود برگه طراحی چند تکه ای در گوست می باشد، این نوع آوری یکی از مهیج ترین بخش های سیستم گوست و مثالی واضح برای چگونگی تمرکز این سیستم برروی ایجاد سیستمی متفاوت برای کاربران است.

7- مدیریت کاربر:

بحث مدیریت کاربران بزرگترین تفاوت دوم میان این دو سیستم است که گوست توانسته قابلیت چند نویسندگی را به چالش بکشد، البته وردپرس نیز توانایی اضافه کردن کاربر جدید و اختصاص قوانین بر آن کاربر را دارد اما گوست این قابیلت را منحصرا در کاربرد نوشتن و چند نویسندگی پیاده کرده است. ناگفته نماند که وردپرس نیز با اضافه کردن پلاگین می تواند از چنین قابلیت هایی استفاده کند؛

اما شروع با یک طرح خوب و پسندیده سیستم را به سمت آغوش کشیدن آینده ی بهتری برای انتشارات آنلاین سوق می دهد.

8- داشبورد:

بی شک یکی از شور و شوق های بزرگ سیستم گوست داشتن داشبوردی با طرح جدید است، پیشخوان قدیم وردپرس یکی از زشت ترین و قدیمی ترین داشبوردها برای وردپرس است. اونولان روی این موضوع تاکید داشته است که مسیر را دنبال نماید تا به داشبوردی زیبا و جذاب در بخش مدیریت برسد و او قطعاً موفق شده و عمل فیلسوفانه ی او در این بخش  قابل تحسین است. وی با حذف کردن پلاگین های اضافی و تهیه هرچیزی که یک بلاگر نیاز دارد، به سیستم گوست با نمایش موارد مهمی از اطلاعات اجتماعی، تحلیل پست ها و سایر چیزهایی که هر بلاگری نیاز دارد باعث زیبایی این سیستم شد.

9- موبایل :

وردپرس روندی معقول را در برنامه های خود در چندین سال گذشته برای سیستم عامل های اندورید ios داشته است. از سویی دیگر گوست رویکردی براساس  برنامه ی وب دربرگرفته که از طریق مرورگر قابل نمایش باشد، بنظر میرسد با تلاشی که هر دو سیستم داشته اند اما سیستم گوست راه زیادی را باید بپیماید تا بتواند مرورگر را بخوبی ِ یک نرم افزار موبایل که همیشه در دسترس است تبدیل کند.

10- وردپرس در مقابل گوست :

Automattic و سازنده ی گوست هر دو نگارشی از میزبان را برای کسب درآمد بوجود آورده اند، تفاوت عمده میانشان این است که وردپرس بر روی هاست نصب می شود، درحالیکه گوست بیشتر شبیه محیط مدیریت است، پس وردپرس برروی هاست نصب می شود در حالیکه گوست بیشتر شبیه محیط مدیریت است، پس وردپرس سیستمی نصب شونده از سوی wordpress.org است در حالیکه گوست تعامل میان کاربر و سیستم بلاگینگ را پیاده سازی می کند و می تواند یکی از مزایای بزرگ آن باشد.

11– فروشگاه در مقابل راهنما و اکوسیستم :

با صحبت از مزایای کسب و کار، بنظر سیستم گوست توازنی معقول در بهره وری از فرشگاه داشته است، در مقابل سیستم پراکنده اکوسیستم وردپرس از لحاظ استنادی رایگان/پولی، قالب ها، پلاگین ها و سرویس ها.

سیستم گوست با ایجاد تمام محصولات خود و قابل دسترسی قرار دادن آنها (چه رایگان و چه پولی) در یک محیط متمرکز اعمال کنترل بیشتری را بوجود می آورد، استفاده کنندگان وردپرس به این موضوع آگاه هستد که شرکتی تجاری است و همین باعث ایجاد سوءظن هایی در آنها خواهد شد، با این وجود گوست که سیستمی رایگان و متمرکز برروی پلت فرم خود است، حس ظریف تری از بهینه سازی تجاری بودن را ایجاد می کند.

* پس کدام یک بهتر است؟

شاید کلمه ی “بهتر ” اشتباه باشد، این دو پلت فرم تفاوت های زیادی دارند و نمی توان آنها را از هر جنبه باهم مقایسه کرد، گوست هرگز برای ساخت وب سایت های بزرگ تحت وب نبوده، پس مقایسه ی این دو بعنوان یک cms بی نتیجه خواهد بود، به هر حال ما تفاوت های این دو پلت فرمی را برای ایجاد بلاگ ها می دانیم پس می توانیم آنها را بر اساس مناسب بودن برای انواع بلاگرها مورد قضاوت قرار دهیم.

سوالات مکرر پرسیده شده در این راستا :

1: کدام پلت فرم فقط برای بلاگرها مناسب است؟

من فکر می کنم که جامعه ی وردپرس (به ویژه کارکنان) به این نکته پی برده اند که سیستم گوست با داشتن بخش مدیریت قوی، خلاقیت در محتوای بدون نقص و زیبایش، انتظارات را به حد چشمگیری بالا برده است، شواهد این موضوع را می توان در تملق گویی ها شنید، عرضه ی نسخه ی ساده شده ی وردپرس 9-3-6-3 و اخیرا در وردپرس 0-4 دیدیم که وردپرس شکافی را در بهبود بخش ویرایش پست داشته است، که البته نمی تواند به سَبکِ سیستم گوست باشد اما شبیه جهت گیری جدیدی در مدیریت وردپرس می باشد که آن را ساده تر و بصری تر کرده است.

2: کدام پلت فرم برای کسانیکه شاید روزی دنبال یک cms یا وب سایت کامل باشند مناسب است؟

– همانطور که بنظر میرسد این سوال به وضوح وردپرس را بعنوان جواب مطرح می کند، با این وجود می توان گوست را برروی ساب دامینی از سایت وردپرسی نصب کرد. به این معنی که می توان از بیرون با گوست شروع کرد و داخل یک وب سایت کامل شد و هنگامی که وقتش رسید آن را با وردپرس تکمیل کرد.

بنظر من، وردپرس در این زمینه امتیاز منحصر بفردی دارد، می دانم که نمیخواهم بین این دو پلت فرم برروی یک وب سایت پرش داشته باشم و دوست دارم که فقط با یک سیستم این کار را انجام بدهم و وقتی که زمان انتخاب می رسد مطمئنا وردپرس برنده ی اصلی خواهد بود.

3 : سرانجام کدام پلت فرم برای وب سایت های موجود مناسب است؟ (وردپرس یا نه!) چه کسی می خواهد وبلاگ بی نظیری داشته باشد؟

پلت فرم های خوب زیادی برای ساختن وب سایت وجود دارد هرچند که بخوبی گوست یا وردپرس نباشند، اگر کسی وب سایتی ساخته شده را دارد و قصدش اضافه کردن و یا بهبود آن باشد، فکر می کنم بایستی بین انتخاب پلت فرم گوست و وردپرس بازی شیر یا خط را باید انجام دهد.

شاید بتوان گفت گوست، با اندکی از مزایای آن (در طولانی مدت) اگر آنها سادگی و کامل بودن گوست را ادامه بدهند می شود آن را به یک بلاگر واقعی پیشنهاد داد.

نظرات نهایی :

با موضع کنونی ستایش ها و تحسین ها برای شور و شوق، خلاقیت، طر ، محرک بودن و…سیستم گوست است، در کنار آن وردپرس هنوز بعلت برخی دلایل مهم گزینه ی بهتری است :

1: وردپرس به راحتی برروی اکثر هاست ها قابل نصب است در حالیکه هنوز گوست این قابلیت را ندارد، این یکی از بزرگترین مشکلات است چراکه بعضی افراد خواستار داشتن راحتی یک سیستم وبلاگنویسی هستند که بر روی هاست آنها نصب شود و انعطاف پذیر باشد، و تا زمانیکه این مشکل در گوست وجود داشته باشد (عدم نصب راحت و آسان) مانعی برای جذب کاربران تازه خواهد بود، اما نمی تواند یک مشکل اساسی باشد چون سیستم  گوست همانند سیستم وردپرس نیست و در واقع شبیه خطی از سرویس های مثل wpengine یا سایر گزینه های مدیریت هاست است و اگر گوست بتواند در این زمینه آموزش های لازم را ارائه کند می تواند شاهد پذیرش بیشتری باشد.

2: در حایکه بخش مدیریت گوست زیبا، بسیار ساده و راحت برای استفاده راحت از وردپرس می باشد، کیفیت قالب های بخش طراحی در حال حاضر دور از انتظار است، حتی اگر کسی بخواهد طرح موثری انتخاب کند به سختی طرحی از طرح های بسیار ساده و پیش و پا افتاده ی گوست را انتخاب می کند که بسیار آماتوری هستند.

3: نهایتا اگرچه اخیراً بسیاری از توسعه دهندگان وب به دنبال استفاده از چیز دیگری در کنار وردپرس بودند بازهم ابزار موجود برای بلاگرها در وردپرس بیشتر از چیزهای موجود در گوست است، البته در حال حاضر!

متاسفانه واقعیت این است که اگرچه حدود یک سالی از ایجاد سیستم گوست توسط kickstar گذشته است (حتی بیشتر از زمانی که اونولان طرح اولیه آن را ایجاد نمود) زمان زیادی نیاز است تا گوست بتواند در مقابل وردپرس عرض اندام کرده و به یک مدعی جدی تبدیل شود.

4.5/5 - (2 امتیاز)

کانال تلگرام ماندگار وب

  1. Saeed

    مقاله ی خوبیست .
    یک انتقاد :
    گاهی در قسمتهایی از مقاله متوجه ترجمه تحتاللفظی عجیب و غریبی میشدم که در زبان فارسی باید به ترجمه معنایی تغییر کند .

  2. جوان فا

    هواداران دو آتیشه وردپرس بعید به نظر میاد به راحتی قبول کنند که سیستم قوی تری هم میاد خود بنده هم خیلی سخت میتونم وردپرس رو بزنم کنارو سراغ گوست برم

  3. امیر خلجی مهر

    سپاسگزارم خانم عباسی، مقاله ی مفید و پرمحتوایی بود
    با توجه به توضیحات شما گوست سیستم جالبی به نظر میاد که مورد استقبال هم قرار گرفته اما به نظرم شرکت وردپرس با یه طرح ساده درست مثل نگارش 4.0 که انتخاب زبان رو برای کاربرانش فراهم کرد میتونه این قابلیت رو هم داشته باشه که کاربر بتونه وردپرس رو برای استفاده های مختلف مثله وبلاگنویسی، وبلاگدهی و سایت ساز با امکانات فراوان نصب کنه.

    به هر حال اینکه گوست بتونه جای وردپرس رو بگیره چیزی جزء تخیل نیست، چون خیلی ها با وردپرس “زندگی” میکنند 😉
    خسته نباشید

  4. mekaeil

    مطلب بسیار خوبی بود ، خسته نباشید
    ولی امیدوارم در مقاله های بعدیتون سادگی در نوشتن مطلب رو مد نظر داشته باشید (زبان متن یه خرده سنگین بود و یه ساختار مناسب رو نداشت که هرکاربری به راحتی درکش کنه! البته نظر شخصی بنده بود:|)

  5. آهنگ جدید

    خیلی عالی بود ، واقعا عالی بود ، بیشتر از اینا بزارید ، آموزش کار با فریمورک های پی اچ پی رو بزارید لطفا

  6. Pc-drop

    با سلام
    مقاله بسیار جالب و پر محتوایی بود اما من هم با نظر دوستان موافق ترم چراکه خیلی ها هر روز با وردپرس زندگی می کنند و قلم خودشون رو با وردپرس به روی صفحه وب میارن

    باتشکر

  7. طراحی سایت املاک

    ممنون از مقاله خوب شما… .
    فکر گسترش گوست بودم مدت ها. اما کاملا منصرفم کرد!
    به نظر، بیش از این ها باید پیشرفت پیدا کند و بعد به فکر گسترش اون شد!

  8. صمیمی

    امکان نداره وردپرس کنار بره
    من با وردپرس شروع کردم و با وردپرس می مونم
    تا حالا با بیش از 22 تا CMS کار کردم اما وردپرس یه چیز دیگه است
    زنده باد وردپرس

  9. محسن

    مقاله خوبی بود ولی باید این رو قبول کرد که وردپرس هیچوقت به طور کامل کنار نخواهد رفت .
    شاید روزی برسه که گوست و وردپرس در یک مقام قرار بگیرند اما به نظر من هیچ موقع گوست از وردپرس جلو نخواهد زد.
    اگه بخوام یه مثال بزنم می تونم مثال تهران و یک شهر کوچک را بزنم.
    تا زمانی که اون شهر کوچک به اندازه تهران پیشرفت کنه تهران دو برابر یا بیشتر پیشرفت می کنه.
    به نظر من تهران توی این مثال مثل وردپرس و اون شهر کوچک گوست هست.

    با تشکر

    1. مرتضی

      اون شهر کوچیک اگه مسجدسلیمان باشه و دیگه نفتشو به تهرانیا ندن و خرج خودش کنن اون وقت هم همین نظرو داری؟! مثال خوبی نبود! مثلا من گوگل و فیس بوک رو مثال میزنم! چندسال قبل شما فکر می کردی زمانی گوگل از لحاظ بازدید کم بیاره مقابل یه سایت یا پروژه جدید؟ یا میتونم تیم های فوتبال رو مثال بزنم!!!

  10. محمد

    سلام مطلب خیلی پر محتوایی بود . من که دیگه از بلاگفا خسته شده بودم به سراغ ghost رفتم اما با شکستی کوچک روبه رو شدم امید وارم موفق بشم و ازش استفاده کنم . در کل پیشنهاد میکنم که سراغ ghost برید

دیدگاه خود را بنویسید

ماندگار وب - 1403