الگوریتمهای بینگ و تفاوت آن با الگوریتمهای گوگل
درودی دوباره همراه با دنیا دنیا عرض ادب و احترام به تمامی عزیزان و دوستانی که در رابطه با الگوریتمهای بینگ و یاهو پرسیده بودن. در این مطلب تلاش خواهم کرد، مختصر و مفید، این الگوریتمهای ناشناخته را معرفی کرده و به جستجوی تفاوتها و شباهتهای آن با الگوریتم های گوگل بپردازم. امید که مورد مطالعه و استفاده باشد. این نوشته، ترجمه ایست از سری مقالات JOURDAN ROMBOUGH، نگارنده با رعایت اصل امانت داری در ترجمه، اقدام به تالیف در بخشهایی که نیازمند توضیحات بیشتر جهت درک بهتر موضوع برای مخاطب پارسیزبان بود را نموده است.
بیشتر، نام اینترنت را با نام گوگل میشناسیم. جای تعجبی نیز دارد. در سال 2013 تا کنون، 67 درصد از سهم بازار جستجو را در اختیار دارد. به نظر میرسید که موتور جستگوگر بینگ، به عنوان تعقیب کننده گوگل و یاهو به عنوان رقیب گرفتن تبلیغات، به سرعت از سال 2013 به بعد دریافتند که لازم است در ادغامی به جا، در مقابل یکدیگر قرار نگرفته و در کنار یکدیگر ادغام شوند تا شاید سهم بیشتری از بازار را تصاحب کنند. نتیجه این ادغام برای وبمستران خبر خوبی بود و به خصوص وبمستران ایرانی که دائما با محدودیتهای یاهو برای کشور ایران مواجه بود. بینگ و یاهو با ادغام شدن در یکدیگر، موفق به تصرف 17 درصد از سهم بازار نت شدند. این سهم از بازار کلیک، شاید برای کاربران عادی اینترنت، قابل چشم پوشی و حتی مضحک بیاید، اما بی شک برای یک وبمستر اینگونه نیست و یک وبمستر موفق، این سهم 17 درصدی را نادیده نمیگیرد.
چگونه میتوان صفحات وبسایت را در بینگ و یاهو ثبت کرد؟ پرسش خوبیست اما پیش از هر پاسخی، لازم است وبمستر با الگوریتمهای سختگیر بینگ و یاهو آشنایی داشته باشد (که در ادامه به آن میپردازم) و در قدم دوم، وبسایت خود را به درستی و نه فقط با ارسال یک آدرس برای آنها (که اغلب نادیده گرفته میشود) در این دو موتور جستجوگر ثبت کرده و نقشه سایت خود را به آنان معرفی نماید.
الگوریتمهای بینگ و یاهو چیست و چه تفاوتهایی با الگوریتم های گوگل دارد
ثبت محتوای چند رسانهای:
الگوریتمهای بینگ، اغلب جهت ثبت محتوا و صفحات حاوی پروندههای چند رسانهای طراحی شدهاند و بی شک در ثبت محتوای چند رسانهای، محیط مناسبتری نسبت به گوگل دارند و اغلب نیز جهت جستجوی این محتوا به بینگ و یاهو مراجعه میکنند (اغلب جستجوگران غیر ایرانی). الگوریتم بینگ، محتوای چند رسانهای را میتواند از نقشههای سایت پیدا کرده و به سرعت ثبت نماید، اما لازمه این ایندکس این است که وبسایت در وبمستر تولز بینگ، به ثبت رسیده باشد که در انتهای این مطلب نیز روش ثبت سایت در بینگ وبمستر را توضیح خواهم داد. پس در قدم اول، در اولین تفاوت فهمیدیم که الگوریتمهای بینگ، محتوای چند رسانهای وبسایتها (عکسها و ویدئوها، فایلهای فلش و…) را بسیار بهتر از الگوریتمهای گوگل ایندکس میکند. اما علت چیست؟ علت این موضوع نیز آن است که الگوریتمهای گوگل، به محتوای HTML بسیار وابسته هستند و این به معنی آن است که محتوای چندرسانهای اغلب توسط آنها به سختی ایندکس شده یا به کلی ایندکس نمیشود، تا جایی که طراحان افزونه سئو یاست، در تنظیمات آن اعلام کردند که بخش رسانه از نقشههای سایت تیک خورده و حذف شود.
این موضوع برای صاحبان وبسایتهای فلش و وبسایتهایی که قالب فلش دارند، بسیار مخرب است، میتوان با اضافه کردن تغییراتی، فلش و چند رسانهایها را نیز تمام و کمال به گوگل معرفی کرد، اما گوگل معمولا از محتوای چندرسانهای استقبال نمیکند و این در حالیست که بینگ و یاهو، با آغوش باز از این فایلها و وبسایتها استقبال میکنند و به همین دلیل است که بینگ و یاهو، مستقل از گوگل برای خود تشکیلات رتبه بندی خاصی دارند.
بینگ، قدیمی تر:
به نظر میرسد نتایج جستجوی بینگ، بسیار قدیمی تر از گوگل باشند. این موضوع برای وبمستران از آن نظر حائز اهمیت است که میتوانند به قدمت محتوایی که در بینگ به ثبت میرسد پی ببرند. اما موارد چند رسانهای، همانطور که بالا گفته شد، با سرعت بیشتری ایندکس میشود. به نظر میرسد که بینگ در بروزرسانی محتوای خود در جستجو، مردد است . اما گوگل نیز مخصوصا قبل از آخرین آپدیت الگوریتم پیج رنک در سال 2013 نشان داده بود که به لینکها و صفحات شاخص و قدیمی که بینگ آنان را ایندکس میکند اهمیت میدهد.
بی اهمیتی بک لینک در بینگ:
در حالی که تمامی الگوریتمهای گوگل، برای پیدا کردن ارجاعات به صفحات و اهمیت و محبوبیت صفحه و سایت، از بک لینک بهره میبرند و این بهرهگیری تا جاییست که بسیاری حذف بک لینک را باعث سردرگمی الگوریتمهای گوگل میدانند، اینگونه لینکها در دستور کار الگوریتمهای بینگ نیست و بینگ و یاهو اهمیتی برای بک لینکها قائل نبوده و الگوریتمهای آنان نیز به دنبال بک لینک نمیرود و بیشتر معیارش را بر روی پیدا کردن وبسایتهای چند رسانهای و یا مطالب حاوی اینگونه فایلها قرار داده است.
ایندکس دامنهها:
گوگل تا زمانی که لینکهایی از تمام دامنهها عاری از اسپم و تازگی داشته باشد، آنان را به سرعت ایندکس میکند. این در حالیست که الگوریتمهای بینگ، دامنههایی مانند .edu ، .gov ، .mil ، و غیره را بسیار بهتر و در اولیت قرار میدهند. علت این امر مشخص نیست اما بررسیها نشان میدهند که این دامنهها به خاطر ارزش دلاری بالاتر، نزد بینگ از اقتدار بیشتری برخوردارند و این در حالیست که این دامنهها در گوگل، هیچ فرقی با سایر دامنهها نداشته و معیار رتبه بندی، محتواییست که دامنه منتقل و معرفی میکند.
الگوریتم eye inbound بینگ، چشم سومی برای دیدن برچسبها:
این موضوع در ابتدا کمی گیجکننده به نظر میرسد که تلاش میکنم آن را ساده توضیح دهم. متون لنگر، در برچسبها برای خود پست اهمیت دارند، بینگ برچسبهای بلند را کلمه به کلمه با الگویتم eye inbound آنالیز میکند و اینگونه برچسب را بهتر میپسندد و این چیزیست که بینگ آن را متون لنگر (anchor texts) مینامد.
چگونه سایت را برای بینگ نیز سئو کنیم:
در قدم نخست، لازم است که تمامی وبمستران بدانند که بینگ، کلمات کلیدی سایت را تنها در 100 کیلوبایت اول سایت ثبت میکند. این به چه معناست؟ به این معنا که رباتهای بینگ، زمانی که به صفحهای مراجعه میکنند، تنها تا جایی پیش میروند که 100 کیلوبایت باشد و در صورتی که صفحه بیشتر از 100 کیلوبایت باشد، ربات بینگ، مابقی را گزارش نمیکند. این البته نمیتواند مانعی باشد، تنها مساله این است که وبمستر بداند میتواند در بالای صفحه مزالب خود، برچسبها یا کلمات کلیدی را قرار دهد، این هم برای ربات گوگل قابل فهم تر است و برای بینگ و یاهو. برای نمونه، زمانی که فرد زندگینامه کارل مارکس را مینویسد، جمله آغازین را اینگونه آغاز نکند: مردی بزرگ و زاده لندن بود که تمامی دنیا را دچار تغییر کرد، بعد از نوشتن اثر معروف خود به نام سرمایه، نام خود را در تاریخ به ثبت رساند.. ایراد اینگونه شروعها در این است که کلمات هدف، در پاراگرافهای ابتدایی دیده نمیشود و بسیار بهتر است که اینگونه آغاز کرد: کارل مارکس، در خانوادهای فقیر به دنیا آمد… در اینجا عبارت کارل مارکس، که احتمالا عبارت کلیدی متن است در پاراگراف اول و در دید بهتر رباتها قرار دارد.
ریدایرکتهای 301 و 302:
بارها پیش آمده که یک وبسایت دارای چندین دامنه است که با ریدایرکت کردن، یک دامنه را به عنوان دامنه اصلی به موتور جستجوگر معرفی میکند. در حالی که الگوریتمهای گوگل، هر دو ریدایرکت 301 و 302 را میپذیرند، اما بینگ رسما اعلام کرده که در این موارد، تنها ریدایرکتهای 301 را مورد قبول میداند.
سابقا بیشتر متخصصین سئو، الگوریتمهای بینگ را بسیار کند و در مواردی نیز با واژه underdog (فلک زده) مخاطب قرار دادهاند. اما همانطور که بالاتر گفته شد یک وبمستر میتواند در کنار ورودی گوگل خود و انجام آنچه گوگل از او میخواهد نیم نگاهی نیز به سهم 17 درصدی بینگ و یاهو از بازار کلیک داشته باشد. در پایان مخاطبینی که قصد معرفی وبسایت خود به ابزار بینگ وبمستر تولز را دارند، میتوانند از لینک زیر اقدام کرده و مراحل ثبت سایت خود و نقشه سایت خود را در بینگ و یاهو به اتمام برسانند. مراحل ثبت نیز همانند مراحل ثبت وبسایت در ابزار گوگل وبمستر است.http://www.bing.com/toolbox/webmaster
دیدگاهها در "الگوریتمهای بینگ و تفاوت آن با الگوریتمهای گوگل"
دیدگاه خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
کامل و مفید بود روحان جان
به شخصه اطلاعات چندانی در مورد بینگ نداشتم
ممنونم
ممنون
خیلی مفید و جالب بود
اعصابمو با این قلب که گوشه بالا سمت راست صفحه گذاشتی خراب کردی, نه میذاره اسکرول کنم نه میذاره به سرعت مطالبو ببینم همش مزاحمه 🙁
شما به بزرگی خودتون ببخشید احسان جان
تو اولین فرصت برش میداریم