5 اشتباه جبران ناپذیر در سئو وردپرس
بهنامخدا و عرض ادب خدمت دوستان عزیز. سر دیگری به مقوله سئو وردپرس زدیم در منابع wordtracker تا با یکی دیگر از تازههای سئو در خدمت دوستان باشیم. بیشک هرچه از سئو گفته میشود، این مبحث تمامی نداشته و برعکس، هر روز بیشتر از روزهای پیش، گستردگی و اهمیت و پیچیدگی و تئوریهای آن نمایانتر میشود. یکی از افرادی که مدت مدیدیست در این زمینه فعالیت دارد، Tom Ewer، مدیر مجموعه ManageWP است که از توسعه دهندگان پرکار وردپرس نیز به شمار میرود. آنچه در ادامه میخوانید، ترجمه مقاله ایست با عنوان 5crazy SEO mistakes not to make in WordPress (پنج اشتباه دیوانهوار و غیر قابل جبران در سئو وردپرس) نوشته Tom Ewer. (یکی از مواردی که توسط نویسنده اصلی نوشته شده، به علتی که در انتها گفته خواهد شد، در این مقاله ترجمه نشده است) نگارنده با رعایت اصل امانت داری در ترجمه، اقدام به تالیف در بخشهایی که نیازمند توضیحات بیشتر جهت درک بهتر موضوع برای مخاطب پارسی زبان بود را نموده است.
یک دیدگاه بسیار بد و غیرمنطقی، پیرامون وردپرس وجود دارد که گمان میکند هسته وردپرس، خارج از باکسهای کمکی (مانند افزونهها. مترجم) به زیبایی و با نهایت قدرت برای موتورهای جستجوگر سئو شده است و این در حالی است که هسته وردپرس بسیار کند بوده و نیازمند دخالت انسانی برای بهبود است. در واقع اگر فعالیتهای سئو متوقف شود، احتمال بروز ضعف بالقوه در مطالب منتشر شده بسیار بالا میرود. اما حتی بسیاری از افرادی که گمان میکنند وبسایت خود را مهندسی کرده و تمام جوانب را رعایت کردهاند، ممکن است چه در حال و چه در گذشته مرتکب اشتباهات دیوانهوار در سئو شده باشند (همانطور که من مرتکب شدهام). بنابراین، چند لحظهای را بر روی این اشتباهات و تشریح و شناخت آنان متمرکز خواهیم شد.
1 – ارائه نشدن نقشه XML برای سایت: نقشه سایت خود را معرفی کنید، در غیر این صورت ممکن است مطالب شما کشف و دیده نشود. (بنمایه: اساسنامه گوگل) (خوانندگان محترم عنایت داشته باشند که منظور از نقشه سایت، وجود آن در سایت نیست بلکه ارائه دادن آن به وبمستر تولزهایی مانند بینگ و گوگل و یاندکس است. مترجم). من یک قانون سرانگشتی برای این موضوع دارم که استراتژیهای تازه جستجوگرها را به من گوشزد میکند: اگر گوگل میگوید که ارائه ندادن نقشه، ممکن است باعث دیده نشدن مطالب من شود، من این مورد را جدی گرفته و نقشه را حداقل به یکی از موتورهای جستجوگر معرفی خواهم کرد.
اما موضوع نقشههای سایت به همینجا ختم نمیشود و صرفا کاربرد آن، دیده شدن مطلب نیست. نقشه میتواند معرف بخشهایی از وبسایت وبمستر باشد که هیچ استراتژی دیگری قادر به معرفی آنها نیست، اینها اطلاعات اضافهای هستند که تنها در نقشه موجود است (مانند سوار شدن سریع مطالب جدید بر روی آن) یا دادههای متا مربوط به رسانهای خاص (مانند زمان اجرای یک ویدئو) و یا اگر فرد، در حال اجرای یک وبسایت جدید و ارتباط آن با وبسایت دیگر باشید، نقشهها قادرند این تحرکات را نیز به جستجوگرها برسانند که گوگل و سایر جستجوگرها نیز بتوانند ارتباط آن وبسایت و یا لینک را کشف و بررسی نمایند.
بنابراین میتوان گفت که فیزیک و بدنه یک وبسایت برای چشم عنکبوتها، نقشه سایت آنهاست که این چشمها دوست دارند که لباس مناسب را به تن این فیزیک ببینند که همان فرمت مورد پسند آنها، XML است که رباتها با آن، نمایه و سیمای یک وبسایت را میشناسند. فرد میتواند این نقشه را دستی تولید نماید و یا به صورت خودکار آن را بسازد. پیشنهاد من، در ادامه آمده است:
گوگل Sitemaps XML: با بیش از ده میلیون دانلود و درجهبندی متوسط 4.7 از 5، شما میتوانید مطمئن باشید که این افزونه رایگان میتواند کارهای زیاد و موثری برای شما انجام دهد. نقشه وردپرس طراحی شده توسط Yoast: این پلاگین رایگان دارای تعداد زیادی از توابع SEO و باب پسند رباتها است، که یکی از آنها ژنراتور XML نقشه سایت است بسیار عالی و به صورت خودکار، بعد از هر ارسالی به روز میشود. اینها به صورت خودکار به روز میشوند. شما تنظیمات را انجام داده و در دیگر کارهای آنان دخالت نکنید و مابقی کار را به آنها بسپارید. گوگل برای ارائه ندادن نقشه، کسی را جریمه نمیکند. تنها توصیه میکند که چرا شما نقشه سایت خود را ثبت نمیکنید؟
2 – دستهبندی و تگهای ضعیف: من میتوانم چندین ایراد منطقی را به وبسایتهایی که از تگ استفاده نمیکنند یا بد استفاده میکنند (در بعضی موارد به آن به صورت جمعی، رده بندی نیز گفته میشود) وارد کنم. این مساله کاملا منطقی است که برچسپها، مسیرهای تعامل بیشتر را فراهم میکنند اما صحبت ما بر سر نقاط قوت نیست، زیرا همین نقطه قوت، در صورتی که استفاده نشود یا بد و بیربط و بیش از حد استفاده شود، میتواند بازدید کننده را به سرعت قانع کند که وبسایت را ترک کند.
طبقه بندی مطالب با استفاده از برچسبها و تگهای مناسب و مرتبط، نه تنها به کاربران بازدید کننده، بلکه به جستجوگرها نیز کمک میکند که راحت تر مطالب را پیدا نمایند (مانند صفحات بایگانی که رابط آن با جستجوگرها، تگها هستند) که این نیز در نوع خود از مولفههای سئو است. هر چند که بعضی از جستجوگرها ممکن است بایگانی را توسط تگها را SERPs شناخته و نشناسند (هر چند که به ندرت رخ میدهد، که البته گوگل از آن دسته نیست. مترجم) و در عوض، از تگها برای شناسایی بهتر کلمات کلیدی بهره ببرد که وبسایت شما و مطلب مورد نظر با آن هماهنگ شده است.
اجازه دهید موضوع را با یک نمونه بیان کنم. اگر یک وبسایت در زمینه حیوانات و باغ وحش کار میکند و تمرکز ویژهای بر روی کلمه llamas دارد، اگر فرد از صفحات مختلف، تگهایی با عنوان llamas را به صفحات گوناگون بدهد، به خوبی بین صفحاتی با کلمه کلیدی هدف، ایجاد رابطه کرده است که شاخصی بسیار قوی برای گوگل محسوب میشود که ارزش ویژهای برای کلمه llamas قائل شود.
3 – تعریف نشدن آدرسهای متعارف برای سایت: اگر شما تا کنون درباره canonicalization چیزی نشنیدهاید، خود را کنترل کنید، ممکن است موضوع کمی گیجکننده باشد. من برای گفتن این موضوع، به گفتهای از مت کاتز اشاره میکنم : Canonicalization روند چیدن بهترین آدرس در زمانی است که چندین انتخاب وجود دارد و معمولا به صفحات اصلی یا خانگی اشاره دارد. به عنوان نمونه، این مورد را در نظر بگیرید که اکثر مردم از آن استفاده میکنند:
- www.example.com
- example.com
- www.example.com/index.html
- example.com/home.asp
اما از لحاظ فنی همه این آدرسها با یکدیگر متفاوت هستند. وب سرور میتواند محتوای کاملا متفاوت برای همه آنها را داشته باشد. هنگامی canonicalizes در وبسایت به درستی اجرا شده است، گوگل نیز استقبال کرده و بهترین آدرس را در جایگاههای بهتری قرار میدهد و ما نیز باید سعی کنیم که بهترین آدرسها را در پیوندها انتخاب نماییم. در موردی ساده، شما به گوگل کمک میکنید که جستجو نکند بلکه در بازبینی اول، آدرس متعارف را بردارد و از همه مهمتر اینکه تمامی آدرسها به صورت متعارف و قابل فهم برای گوگل تولید شوند. این کار اساسا یک فرایند سه مرحلهای است:
وردپرس بگوید که آدرسها چگونه باشد (i.e. http://www.yoursite.com/ or http://yoursite.com/)
گوگل (با استفاده از پیام به شما در گوگل وبمستر تولز) بگوید که آدرسها چگونه باشد
استفاده از یک افزونه (مانند افزونه سئو وردپرس طراحی شده توسط Yoast) که این مقوله را تنظیم کرده و اطمینان حاصل شود که URLهای متعارف در هر صفحه از سایت شما تعریف شده است. این موضوع ممکن است کمی پیچیده باشد. شما میتوانید یک راهنمای کامل برای canonicalization در وردپرس را اینجا پیدا کنید.
4 – بهینه نشدن سایت در Google+ Authorship: همانطور که از اوت 2014 و در آخرین بروزرسانی، گوگل در نتایج نویسندگی در SERPS نشان میدهد، در حال حاضر، با استفاده از فعالسازی قابلیت REL، نویسنده، مطالب خود را در جایگاه بهتری خواهد دید. جان مولر میگوید که آنها این روند را در امتیاز دهی ادامه خواهند داد. او در ادامه میگوید: دوستان آنان در گوگل نیز میتوانند سریعتر، تغییرات را دیده و مطالب آنان را در نتایج جستجو پیدا کنند. چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، Google+ در این زمینه موثر است.
اگر شما در گوگل پلاس مینویسید و فعال هستید، بیشک شما دیده میشوید و این دیدهشدن حتی اگر یک لینک کوتاه یا یک عکس از وبسایت شما باشد، مهم است. به طور خلاصه، نویسندگی در سایتی که در گوگل پلاس ادغام شده است میتواند به طرز چشمگیری بر جذب مخاطب اثر مثبت بگذارد. ممکن است شما مزایای این کار را ندانید اما من به گفتهها و آموزشهای گفته شده در این مورد، My favorite tutorial is by WPBeginner بسیار علاقمند هستم.
5 – بهینه نشدن پستها در SERPs : این اشتباه شبیه به اشتباه قبلی در مورد بی اهمیتی نویسندگی در + Google است، که آن را به عنوان نرخ clickthrough که به SERPs نیز معروف است میشناسیم. ( این موضوع که توسط نویسنده مطرح شده، از آنجا که اهمیت آن از نظر گوگل زیر پرسش رفته و این احتمال وجود دارد که گوگل آن را بررسی نکند، در این مقاله ترجمه نشد. موضوع SERPs به نوعی اشاره به متاتگها و دیسکریپشن و استفاده نامحدود از آن را دارد که به نظر میرسد گوگل برای آن اهمیت چندانی قائل نیست و مدتهاست اعلام کرده که دیسکریپشن، دیگر در نتایج رتبه بندی گوگل تاثیری ندارد. مترجم)
دیدگاهها در "5 اشتباه جبران ناپذیر در سئو وردپرس"
دیدگاه خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مرسی بابت این مقاله مفید. جالب بود
روحان جان ممنون بابت اشتراک گذاری
ممنون ، مقاله مفیدی بود
عالی بود
داشتم مقالتون میخوندم خیلی استفاده کردم یکی سوالی داشتم آخر مقالتون بعد قسمت درباره نویسنده قسمت بیشتر بخوانید که مطالب به صورت feedin بالا میاد آیا از پلاگین خاصی استفاده کرده اید؟؟ اگر امکان داره میتونید معرفی کنید؟؟
با سلام. بله با پلاگین موشک ( wprocket ) میتونید این قابلیت رو ایجاد کنید.
سلام من این پلاگینی که آقای رضا گفتن و میخوام برای جوملا یا برای بوت استرپ
چی باید سرچ کنم ؟
جناب آقای روحان عزیز،عرض ادب و ارادت
مطلب بسیار مفید و کاربردی شما را خواندم و استفاده کردم،از زحمات شما در ارتقاء دانش و مهارت و آگاهی هموطنان ایرانی ام بویژه جوانان خوب ایرانی تشکر و قدر دانی می کنم،اگر اجازه بدهید از سر ارادت و حسن نیت مطلبی را در مورد ترجمه عنوان این مقاله خوب عرض کنم ! اجازه می فرمائید !؟
به نطرم ترجمه عبارت ” ۵crazy SEO mistakes not to make in WordPress ” کمی با آنچه شما فرمودید متفاوت باشد،البته نه از نظز محتوایی بلکه شکلی ! بنده عبارت فوق را جنین ترجمه می کنم : پنج اشتباهات مزحک در سئو وردپرس که نباید انجام داد. نظر شما چیست !؟
با احترام شکرانه
از توجه شما سپاسگزاریم دوست عزیز
نویسندهی این نوشته فعلا فعالیتی ندارند و در صورت آنلاین شدن حتما این موضوع رو برای ایشون مطرح خواهم کرد
موفق باشید
یک سوال در مورد تگ ها
اگه در یک سایت یک تگ به طور مداوم در پست ها به کار برده شود بر سئو تاثیر منفی خواهد داشت ؟
اخه من یه جا خوندم که این کار باعث میشه تعداد صفحات مشابه زیاد بشن و تاثیر بدی بر سئو داره !!!
خیر، فکر نمیکنم
زمانی برگه های یکسان معنا پیدا میکنه که محتوای همه نوشته های شما یکسان باشد
برای نمونه ده نوشته برچسب یکسان دارند، اما محتوای اصلی هر ده نوشته مسلما با هم تفاوت دارند و یکسان نیستند.