چطور برای سایت خود تست سرعت را اجرا کنیم؟
زمانی که صحبت از تجربه کاربری در سایت میشود، سرعت باز شدن صفحات وبسایت شما یک امر کلیدی در بُرد یا باخت در این آزمون است. پس ضروری است که برای شما از روشهای تست سرعت سایت صحبت کنیم. بازدید کنندههای شما معمولا عادت به صبر کردن برای باز شدن یک صفحه وب ندارند.
اگر چه برای صاحبان کسب و کار آنلاین همیشه موارد زیادی به عنوان مشاوره در بخش فروش، ارایه طرحهای تخفیف، بازاریابی اینترنتی، طراحی و گرافیک و دیگر جزئیاتی که حتما شما از آن اطلاع دارید، ارایه میشود. اما تصور کنید اگر سایت در مدت زمان مناسب بارگزاری نشود همه این موارد تقریبا بیفایده هستند. اگر سایت شما با سرعت مناسبی برای کاربر باز نشود، کاربر ترجیح میدهد دوباره برای مشکلش یا پرسشش جستجو کند و روی سایت دیگری کلیک کند. طبیعی است هر چقدر زمان بیشتری برای باز شدن سایت شما طول بکشد احتمال ترک بازدید کننده هم بیشتر است.
در حقیقت 2 ثانیه زمان قابل قبول برای باز شدن یک صفحه وب است. نصف بیشتر کابران وب انتظار لود صفحات سایت را در زمان 2 ثانیه یا کمتر از آن را دارند و بیشتر آنها اگر سایت شما تا 3 ثانیه باز نشود، از سایت خارج میشوند.
به همین صورت سرعت لود سایت شما روی کارتان موثر است به خصوص اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی باشید این مسئله مهمتر است. در یک تحقیق که آمازون انجام داده است بررسی شده است که اگر سرعت لود سایتشان حتی 1 ثانیه کندتر باز میشد در سال 1.6 بیلیون دلار از خریدها کاسته میشد! مسئله کاهش بازدید کاربران به علت دیر باز شدن سایت حتی برای ما که آمازون نیستیم، تاثیرگذار است. پس اهمیت تست سرعت سایت اینجا بیشتر مشخص میشود. در این مقاله از وبلاگ هاستینگ ماندگار وب میخواهیم آموزش تست سرعت سایت را با ابزارهای رایگان، چند ترفند برای سریعتر کردن وردپرس و چگونگی بررسی نتایج ابزارهای رایگان را برای شما داشته باشیم. اگر از وب سایت برای مقاصد تجاری، برند سازی و فروش محصول استفاده میکنید، خواندن این مطلب واقعا ضروری است!
ابزارهای رایگان تست سرعت سایت
تعداد زیادی وب سایت وجود دارند که به صورت رایگان تست سرعت سایت را انجام میدهند. خوبی این سایتها این است که علاوه بر تست سرعت مشکلاتی که در سایت شما وجود دارند و با رفع آنها میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. از آنجایی که استفاده از هر کدام از این سیستمها چند ثانیه بیشتر طول نمیکشد، ارزش آن را دارد که از هر سه مواردی که برای شما درج میکنیم، استفاده کنید.
ابزار تست سرعت سایت pingdom
شاید نام آشناترین این ابزار pingdom باشد. این سایت به شما یک رتبه کارایی میدهد. که این رتبه مشخص میکند سایت شما در مقایسه با سایر سایتها چه عملکردی دارد. علاوه بر آن این سایت به شما امکان تعویض محل تست را هم میدهند و بنابراین شما میتوانید بررسی کنید که از سراسر جهان سایت شما به چه شکلی نمایش داده میشود. گزارش نقاط بحرانی و مشکلات سایت شما را هایلایت میکند. و یک گزارش برای شما آماده میکند که در آن نشان میدهد موارد مختلف در سایت شما چگونه نمایش داده میشوند.
ابزار تست سرعت سایت Google PageSpeed Insights
ابزار Google PageSpeed Insights که اتفاقا خیلی هم مورد استفاده قرار میگیرد، میتوانید از این ابزار برای اشکال زدایی سایت خودتان استفاده کنید. این سایت هم چنین در مورد بهینه سازی سایت شما در ورژن موبایل کمک کننده است. هر لیست ارزش دهی از 100 به سایت شما نمره میدهد و شامل مواردی است که میتوانید برای بهینهسازی از آن استفاده کنید.

تست سرعت سایت
GTmetrix
یکی دیگر از ابزارهای واقعا کارا برای تست سرعت سایت gtmetrix است. این سایت تلفیقی از گوگل پیج اسپید و YSlow مربوط به یاهو را به شما ارائه میدهد. و با این اطلاعات شما میتوانید دید متفاوتی نسبت به موارد سایت خودتان داشته باشید. جی تی متریکس گزارشهای شفافی ازهر دو سیستم ارائه میکند.
ترجمه نتایج تست سرعت سایت شما
هر کدام از ابزاری که برای شما ذکر کردیم، روش تست منحصر به خود را دارند. و در بین این سه تا شما امتیازهای متفاوتی، زمانهای لود کامل مختلف و پیشنهادات مختلفی برای بهینه سازی خواهید داشت. به یاد داشته باشید زمان جادویی در اینجا 2 ثانیه است. هر زمانی بیشتر از این مقدار میتواند باعث از دست رفتن تعدادی از بازدید کنندگان سایت شما شود.
برخی از پیشنهادات که برای افزایش سرعت وردپرس شما ارائه میشوند، مربوط به بهینه سازی مواردی مثل عکس، مینیمال کردن کدها و استفاده از کش است. این موارد اغلب در اعتبار سنجی سرعت سایت و تست سرعت سایت مورد اهمیت هستند و رتبه بندی میشوند بنابراین آشنایی با آن ها که در ادامه مطلب برای شما توضیح میدهیم، توصیه میشود.
ترفندهای سریع برای افزایش سرعت وردپرس
خوشبختانه در وردپرس تعدادی از این روشهای سریع را میتوانیم به کمک افزونههای وردپرس مدیریت کنیم. برای بسیاری از کاربران استفاده از افزونه راحتتر از انجام تغییرات به صورت دستی است. البته اضافه کردن افزونههای بیشتر همیشه به سریعتر شدن سایت شما منجر نمیشود. بنابراین انجام تست سرعت بعد از فعال کردن هر افزونهای به این موضوع کمک میکند که تشخیص بدهید آیا اثر مخربی برای شما داشته است؟ یا این که مفید بوده است.
نصب یک افزونه کش در وردپرس (Cache)
افزونههای کش کار خیلی بیشتری از نگهداری ورژن استاتیک سایت شما و نمایش این ورژن به کاربران سایت شما (جهت افزایش سرعت) ارائه میدهند. افزونههای کش خوب معمولا HTML، CSS، Java script و این مواردی که ابزار تست سرعت سایت پیشنهاد بهینه سازی میدهند را بهبود میدهد. این افزونهها همچنین میتوانند فایلهای CSS چندگانه را تبدیل به یک فایل واحد کنند.
استفاده از CDN در وردپرس
استفاده از CDN (Content Delivery System) در واقع باعث میشود بازدیدکنندگان سایت شما، از نزدیکترین سرور محل زندگی خود سایت شما را ببینند. با نمایش سایت شما از چندین سرور در مکانهای مختلف دنیا مهم نیست که بازدیدکنندهها از کجای دنیا سایت شما را باز میکنند. همیشه بهترین سرعت لود سایت را خواهند داشت. استفاده از این راه حل برای افزایش سرعت سایت شما به ویژه زمانی که ابزارهای تست سرعت سایت بهبود سرور را پیشنهاد میدهند عالی است. میتوانید از کلودفلر به صورت رایگان در این زمینه استفاده کنید.
بهینه کردن تصاویر سایت وردپرسی
یکی از پیشنهادات معمول که سایتهای تست سرعت سایت به شما ارائه میکنند، بهینهسازی تصاویر است. به طور معمول این به آن معنی است که شما در سایت خود از تصاویری استفاده میکنید که سایز آنها بهجای این که ثابت و متناسب با صفحه باشد، تغییر میکند. این مسئله ممکن است به خاطر دلایل مختلفی پیش بیاید.
از بازگذاری لیزی (Lazy) استفاده کنید
بارگزاری لیزی یک روش برای افزایش سرعت سایت است. در این روش فقط المانهایی که بالای سایت هستند ابتدا لود میشوند به همین دلیل سرعت افزایش پیدا میکند. همین طور که یک صفحه را تا پایین اسکرول کنید، بقیه موارد هم در صورت نیاز بارگزاری میشوند. این مورد به کاهش پهنای باند استفاده شده کمک میکند و در نهایت همه اینها منجر به یک سایت سریعتر میشود. بعضی از تمها به صورت خودکار این کار را برای شما انجام میدهند اما در صورتی که تم شما این امکان را ندارد میتوانید از افزونه افزایش سرعت وردپرس استفاده کنید.
استفاده از این افزونهها یک راه حل ایدهآل برای سنجش تست پیشنهادهایی مانند “اولویت بندی نمایش محتوا” است. همچنین میتواند به سرعت بارگزاری در موبایل کمک کند که به طور معمول خیلی کندتر بارگزاری میشوند.
پلاگینهای کند و غیر ضروری را حذف کنید
اگر برای مدتی از وردپرس استفاده کرده باشید، میبینید که عملا بعد از مدتی یک سری از افزونهها دیگر کارایی نخواهند داشت. به طور حتم این افزونهها به صورت مقطعی برای حل مشکلی کارایی داشتهاند. یا شاید دیگر شما نیاز به آن افزونه نداشته باشید. البته هر دلیلی که وجود داشته باشند واقعا ارزش دارد که شما دقایقی را صرف بازبینی و حذف افزونههای بدون مصرف کنید. افزونهها مثل هر چیز دیگری که روی سایت شما هست، از منابع هاست وردپرس استفاده میکنند. به همین دلیل هر چقدر موارد بیشتری روی سایت شما باشد از منابع بیشتری نیز استفاده میشود.
برای تست این که چه افزونهای از شما چقدر منابع مصرف میکند میتوانید از افزونه پرفورمنس استفاده کنید. این یک افزونه است که به شما کمک میکند تشخیص بدهید کدام افزونهها در حال کندکردن سایت شما هستند. پس میتوانید افزونههایی که سرعت سایت شما را کم میکنند حذف کنید یا موارد بهتری را جایگزین آن کنید.
سخن پایانی
با وجود این همه ابزار کارآمد تست سرعت سایت، شما میتوانید به سرعت و به راحتی دقایقی را برای بهبود تجربه کاربری سایت خودتان برای بازدید کنندهها صرف کنید. به یاد داشته باشید که حتی چند ثانیه بهبود سرعت میتواند تاثیر فوق العادهای روی بازدید کنندههای شما و بانسریت داشته باشد.
حالا شما برای ما بگین! اگر تا به حال مواردی رو برای افزایش سرعت سایت انجام دادین چه چیزهایی بوده؟ و اثر چطور مشخص شده؟

دیدگاهها در "چطور برای سایت خود تست سرعت را اجرا کنیم؟"
دیدگاه خود را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام قربان خیلی ممنونم از مطلب مفیدتون.
اگر مایل بودین وبسایت gtmetrix فارسی رو هم برای استفاده کاربران معرفی کنید.
ممنون از لطف و محبت شما.
موفق و پیروز باشید.
واقعا عالی بود ، ممنونم.