هاست چیست و انواع کنترل پنل‌ها کدامند؟

5/5 - (3 امتیاز)

اگر در دنیای وب تازه وارد هستید و اطلاعات خاصی در زمینه هاست و مسایل مربوط به میزبانی سایت ندارید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

هاست چیست؟

هاست فضایی است که اطلاعات یک سایت در آن ذخیره می‌شود. هر سایت شامل انواع مختلفی از اطلاعات مثل تصاویر، متون، فیلم و… است که مجموعه این اطلاعات یک سایت را می‌سازد. شما در کامپیوتر خود، اطلاعات مختلفی دارید که روی هارد آن ذخیره شده‌اند. هر بار که یکی از این فایل‌ها را اجرا می‌کنید، اطلاعات از روی هارد خوانده شده و برای شما به نمایش در می‌آیند.

عملکرد هاست نیز همین است. سایت‌ها برای اینکه همیشه و برای همه افراد قابل دسترسی باشند، نیاز به فضایی دارند که فایل های شان را در آن ذخیره و در هنگام نیاز (زمانی که کسی سایت را باز می‌کند) اجرا نمایند. این فضا، درون کامپیوتر‌هایی قرار گرفته که همیشه روشن هستند. این کامپیوترها در اختیار شرکت هاستینگ بوده و امنیت و مسائل فنی آن توسط این شرکت‌ها کنترل می‌شود.

چرا شرکت‌های هاستینگ؟

شما می‌توانید سایت خود را روی کامپیوتر شخصی‌تان راه اندازی نموده و با عملیات خاصی آن را به فضای اینترنت بفرستید. اما مشکلی که این کار دارد این است که با خاموش شدن کامپیوتر شما، سایت‌تان نیز خاموش شده و باز نمی‌شود. اما کامپیوترهایی که در اختیار شرکت‌های هاستینگ قرار دارند، همیشه روشن هستند که این امر باعث می‌شود سایت شما هیچ وقت از فعالیت باز نماند. این شرکت‌ها، قسمت‌هایی از فضای کامپیوترهایشان را در اختیار شما می‌گذارند تا سایت‌تان را در آن راه‌اندازی نمایید. بسته به هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید، فضا و منابع بیشتری از کامپیوترها را در اختیار می‌گیرید که این خود باعث بالا رفتن توانایی سایت شما در جذب کاربر و ارایه خدمات می‌شود.

کنترل پنل هاست چیست؟

یک سیستم مدیریت تنظیمات هاست می‌باشد. زمانی که هاست را خریداری کردید، نیاز به انجام تنظیماتی دارید تا وب سایت‌تان به خوبی و بر اساس نیازهای شما ایجاد شود. این تنظیمات اصلی که مربوط به هاست می‌باشند درون کنترل پنل قرار گرفته‌اند. اتصال دامنه به هاست، آپلود فایل‌های سایت، گرفتن نسخه پشتیبان، تنظیمات مربوط به دیتابیس و… از جمله اعمالی هستند که در کنترل پنل هاست قابل انجام می‌باشند. به علاوه تماشای میزان حجم استفاده شده از هارد و ترافیک مصرف شده مثالی از بخش آمار موجود در کنترل پنل است.

انواع کنترل پنل هاست

البته انواع مختلفی کنترل پنل وجود دارد که امکانات متفاوتی ارایه می‌دهند. با توجه به پکیج هاستی که انتخاب می کنید، کنترل پنل خاصی نیز برای شما نصب می‌شود.

کنترل پنل‌های زیر تنها بر روی سرورهای لینوکسی قابلیت نصب و کانفیگ را دارند:

Cpanel, DirectAdmin, Plesk, ISPConfig, ispCP SysCP, Usermin, Virtualmin, Cortex, H-sphere, InterWorx, MachPanel Kloxo eXtend, webmin, DotNetPanel, ispCP, DTC, Technologie

و از بنام‌ترین کنترل پنل‌های ویندوزی نیز می‌توان به کنترل پنل‌های زیر اشاره کرد:

Helm, Extend, Hosting Controller, Plesk

سه مورد از معروف‌ترین کنترل پنل‌های موجود، سی پنل (CPanel)، دایرکت ادمین (Direct Admin) و پلسک (Plesk) هستند. از نظر امکانات و رابط کاربری سی پنل گزینه بهتری نسبت به دایرکت ادمین و پلسک می‌باشد.

تعریف واژه‌های موجود در پکیج‌های هاست

وقتی قصد خرید یکی از پکیج‌های هاست را دارید، یک سری ویژگی و امکانات را در جدولی می‌بینید. در بخش زیر مهم‌ترین واژه‌های موجود در این جداول را توضیح می‌دهیم:

فضای هاست: میزان فضایی است که در اختیار سایت شما قرار می‌گیرد و می‌توانید فایل و اطلاعات در آن آپلود و ذخیره کنید.

ترافیک ماهانه: میزان حجم اطلاعاتی که در یک ماه در سایت شما می‌تواند مبادله شود. به عبارت ساده تر؛ مجموع حجم آپلودی و دانلودی سایت شما. به طور مثال اگر صفحه اصلی سایت تان 100 کیلوبایت حجم داشته باشد و روزانه به طور میانگین 100 بازدید داشته باشید، در طول یک ماه 300 هزار کیلوبایت (300 مگابایت) از ترافیک‌تان مصرف می‌شود. این مقدار را به میزان آپلود و دانلودی که در سایت‌تان اتفاق می‌افتد اضافه کنید. نتیجه نهایی، میزان کل حجم مصرفی از ترافیک یک ماه‌تان است.

سیستم عامل: نوع سیستم عامل کامپیوتری که هاست در آن قرار گرفته. یعنی همان کامپیوترهای شرکت هاستینگ که در بخش‌های پیشین اشاره کرده بودیم. اغلب هاست‌ها از سیستم عامل لینوکس استفاده می‌کنند. این سیستم عامل هیچ ارتباطی به کامپیوتر شما ندارد و نیازی نیست روی کامپیوترتان لینوکس یا هر چیز دیگری نصب کنید.

پارک دامنه: پارک کردن دامنه، به این معنی است که چند دامنه (غیر از دامنه اصلی سایت) را به سایت متصل کنید. یعنی همزمان با چند دامنه امکان ورود به سایت وجود دارد. یکی همان دامنه اصلی سایت‌تان است. بقیه هم آن‌هایی که پارک کردید. البته زمانی که از طریق دامنه‌های پارک شده وارد سایت می‌شوید، به دامنه اصلی منتقل می‌شوید. مثلا فرض کنید دامنه اصلی تان yoursite.com است. اما می خواهید علاوه بر این دامنه، کاربران‌تان از دامنه‌های دیگری نیز وارد سایت شوند. کافیست دامنه‌های مورد نظرتان را پارک کنید. به این ترتیب با وارد کردن آن دامنه‌ها، کاربران به دامنه اصلی یعنی yoursite.com منتقل می‌شوند.

جمع بندی

تا اینجا با مفهوم هاست آشنا شدید. یک نکته دیگر هم لازم می‌دانم خدمتتان عرض کنم. برای راه اندازی یک سایت، علاوه بر خرید هاست، نیاز به تهیه دامنه (دامین) نیز دارید. فرقی نمی‌کند اول کدام را تهیه کنید. پس از آنکه هاست و دامین مورد نظرتان را خریداری کردید، می‌توانید آن‌ها را به هم متصل کنید تا با ورود به دامین، سایت شما باز شود. برای انجام عملیات اتصال، می‌توانید به بخش پشتیبانی پیام دهید. اگر هم خودتان توانش را دارید، پس دست به کار شوید.

5/5 - (3 امتیاز)

کانال تلگرام ماندگار وب

دیدگاه خود را بنویسید

ماندگار وب - 1400