22 دستور کاربردی برای بهینه سازی فایل htaccess

3.9/5 - (39 امتیاز)

آموزش htaccess، عنوان مطلبی هست که قراره این بار پل ارتباطی ماندگار وب با شما عزیزان باشه. اگه در مورد این فایل اطلاعاتی دارید توصیه می‌کنم کمی حوصله به خرج بدین و تا آخر مطلب رو مطالعه کنید حتما چیزهایی برای اضافه شدن به دانش شما توش گیر میاد، و یا اگه اولین بار هست که اسم این فایل به گوشتون میخوره نگران نباشین چون قصد دارم از ریز تا درشت اون رو براتون به زبان خیلی ساده تشریح کنم پس تا آخر مطلب منو همراهی کنید.

فایل htaccess چیست؟

امروزه در اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس یک فایل در شاخه اصلی هاست به اسم htaccess هست. این فایل رو در حقیقت با نام distributed configuration files می‌شناسند و در واقع برای کنترل آپاچی هستند که روی یک شاخه و تمام زیر شاخه های آن عمل می‌کنه. این فایل‌ها برای کارکرد در کنار فایل‌های معمولی HTML یا PHP قرار می‌گیرن، میشه گفت این فایل اسم نداره بلکه فقط از بخش پسوند تشکیل شده و به صورت .htaccess دیده میشه.

.htaccess یک فایل مخفی هست که می‌تونه در هر فولدری باشه و همانطور که ذکر شد عملیات های سرور مربوط به آن فولدر و زیر شاخه هایش رو تنظیم میکنه، مثلا میتوانید دسترسی یه سری فایل ها را محدود کنید تا از اون فایل‌ها محافظت بشه، URL را تنظیم کنید یا مدریت فایل‌های قابل کش و خصوصیات آنها بپردازید و…

این فایل در سرور به صورت فایل مخفی هست و برای نمایش اون کافی هست مثلا در سی پنل، هنگامی که بر file manager کلیک می‌کنید تیک گزینه show hide files را فعال کنید تا بعد از باز شدن پنجره مدیریت فایل‌ها تمام فایل‌های مخفی قابل رویت باشن.

show-folder-filemanager

آموزش htaccess، امنیت و مدیریت بهینه وردپرس با آن

تو این آموزش برای اینکه تنظیمات برای تمام فولدرهای بخش اصلی سایت اعمال بشه ،من از فایل htaccess موجود در فولدر public_html استفاده می‌کنم. حال اگه این فایل در پوشه public_html شما وجود نداشت کافی هست از منوی سی پنل گزینه newfile را رو انتخاب کنین و سپس .htaccess را وارد کنید، باز تاکید میکنم این فایل نام نداره و نقطه را باید در ابتدای محل درج عنوان وارد کنید و سپس عبارت htaccess رو تایپ کنید.

اگه هم این فایل از پیش موجود بود بهتره یه کپی از اون رو به عنوان بک آپ ذخیره کنید. و در صورت وجود کد داخل اون بهتره در آخر خط یک بار اینتر رو بزنید و دستورات آموزش داده شده در اینجا رو بعد اون وارد کنید. (البته بعضی وقتها لازمه یه کد در ابتدای فایل قرار بگیره که به جاش توضیح میدم)

خوب حالا نوبت این میرسه بریم ببینیم چه کارهایی رو میشه با این فایل انجام داد:

1) محافظت از خود فایل .htaccess :

برای جلوگیری از سرقت اطلاعات خود فایل htaccess کد زیر رو در ابتدای فایل htaccess قرار بدین:

<files ".htaccess">
order allow,deny
deny from all
</files>

2) جلوگیری از سرقت فایلهای و فولدرهای درون هاست :

بیشتر وقتها اطلاعاتی مثل فایل‌های قالب اختصاصی شما که بر روی هاست قرار دارند و یا فایل‌هایی که به صورت zip شده در هاست خود ذخیره کرده‌اید به راحتی با مرور هاست شما توسط سایرین کشف و به سرقت میره برای جلوگیری از این امر کد زیر رو در انهای فایل htaccess قرار بدین.

Options All -Indexes

3) معرفی زبان پیشفرض (DefaultCharset) :

برای اینکه زبان پیش‌فرض استفاده شده رو به مرورگرها بگین بیشتر وقتها اون رو در قسمت هدر کدهای سایت قرار میدین. با دستور کوتاه زیر به آپاچی میگیم که همیشه صفحات را با زبان خاصی ارسال کن. این عمل برای سئو سایت تاثیری خوبی داره.

# pass the default character set
AddDefaultCharset utf-8

4) تعیین صفحات سفارشی برای صفحات خطا :

با دستور زیر می‌توانید برگه‌هایی رو که برای نمایش هنگام ایجاد خطا، طراحی و در پوشه error قرار دادین رو جایگزین صفحات خطای پیش‌فرض سرور کنید و خطای مورد نظر خودتون رو به کاربر نشون بدین. معرفی و تعیین صفحات خطا برای سئو سایت تاثیر خوبی داره.

ErrorDocument 401 /error/401.php
ErrorDocument 403 /error/403.php
ErrorDocument 404 /error/404.php
ErrorDocument 500 /error/500.php

چند خطای آپاچی برای نمونه:

  • خطای 401 : دسترسی به آدرس وارد شده غیر مجاز است.
  • خطای 403: دسترسی به این آدرس ممنوع می‌باشد.
  • خطای 404: آدرس مورد نظر یافت نشد.
  • خطای 500: خطای داخلی سرور بوجود آمده است.

5) بن کردن اسپمرها با .htaccess (محدودیت دسترسی از طریق آی پی) :

چون دیدگاه‌های اسپم واقعا روی اعصاب هستند و مخصوصا اگر سایتتان پیشرفت داشته باشه این دیدگاه‌ها به صورت وحشیانه هجوم میارند که ما کلا می‌خواهیم آی پی اون‌ها رو مسدود کنیم.

<Limit GET POST>
order allow,deny
deny from 200.49.176.139
allow from all
</Limit>

دستور “allow from all” یعنی همه آی‌پی‌ها بجز آی‌پی‌های مسدود شده دسترسی دارند. اگه بخوایم فقط به آی‌پی‌های خاصی اجازه دسترس بدیم کافیه به این کدی به این شکل وارد کنید “allow from 188.50.38.143” و به جای آی پی درج شده آی پی مورد نظر خودتون رو وارد کنید.

با دستور “deny from 200.49.176.139” هم اجازه دسترسی این آی پی رو میگیرم که می‌تونید به هر تعداد که خواستین از اون زیر هم اضافه کنید. با این کد هم دیگه هیچ آی پی اجازه ورود نخواهد داشت حتی خود شما “deny from all”.

نکته : بعضی مواقق قرار دادن “<Limit GET POST>” و “</Limit>” در ابتدا و انتهای تعیین دسترسی‌ها مشکلاتی رو ایجاد می‌کنه که در این صورت اونها رو از ابتدا و انتهای کدها بردارین.

6) جلوگیری از ارسال دیدگاه اسپم در وردپرس :

افزونه اکیسمت افزونه شناخته شده‌ای در زمینه جلوگیری از ارسال اسپم هست که در بسته اصلی خود وردپرس هم وجود داره اما شما می‌تونید با استفاده از کد زیر از ارسال هرزنامه به وبسایتتان جلوگیری کنید دقت داشته باشید که در خط چهارم آدرس سایت خودتون رو وارد کنید.

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} POST
RewriteCond %{REQUEST_URI} .wp-comments-post\.php*
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !.*yourblog.com.* [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^$
RewriteRule (.*) ^http://%{REMOTE_ADDR}/$ [R=301,L]

7) حذف category از آدرس سایت وردپرسی شما :

شاید شما هم دوست داشته باشید کلمه /category/ رو از آدرس سایت وردپرسی خودتون حذف کنید. این کار علاوه بر اینکه باعث جمع و جور شدن url شما میشه تاحدودی هم در سئو سایتتون موثر هست. البته با تغییر پیوند یکتای مربوط به category هم میشه که این کار رو افزونه‌های سئو برای شما انجام میدن و این کد رو محض یک راه حل بیرون از چهارچوب اصولی قرار دادم .

RewriteRule ^category/(.+)$ http://www.yourblog.com/$1 [R=301,L]

8) تغییر عنوان و پسوند فایل پیش‌فرض index در هنگام بارگذاری :

حتما تا حالا متوجه شدین که در هنگام فراخوانی یک آدرس پیشفرض یکی از فایل های index.html یا index.php یا… بارگزاری میشن. حال اگه دوست داشتین این سنت رو بشکنین می تونین از کد زیر استفاده کنید. با قرار دادن اون هنگام فراخوانی به دنبال file.php میگرده و اگه نبود به دنبال file.html خواهد بود.

DirectoryIndex file.php file.html

9) ورود به سایت با www یا بدون www :

اینکه سایت از هر دو روش امکان بارگزاری داشته باشه یعنی باید فاتحه سئو سایتتون رو بخونین چون در اینصورت روبوت‌های گوگل فکر میکنن دو دامنه یک مطلب را منتشر میکنه و از ارزش هر دو کم میکنن، طبق تجربه برای سئو بهتره سایت بدون www باشه دلیلش هم کوتاه شدن دامنه هست ولی تا یادم نرفته بگم تا تو دردسر نیوفتین 😀 ، اگه تا حالا سایتتون با www بود و ایندکس‌هایی که تو گوگل دارین به این صورت ذخیره شدن از فکر عوض کردنش در بیاین چون نتیجه‌ای جز از دست دادن تمام ایندکس هایی که داشتین براتون نداره جز در مواردی که برای ایجاد این تغییرات ریدایرکت 301 در نظر گرفته بشه.

اگه میخواین بفهمین سایتون به چه صورت تو گوگل ثبت شده بهتره در جستجوی گوگل این متن رو وارد کنید (به‌جای yoursite.com دامنه خودتون رو وارد کنید) “site:yoursite.com” و یک بار هم “site:www.yoursite.com” رو وارد کنید با نتیجه جستجو میتونین بفهمین گوگل از چه شکل سایتتون خوشش میاد 🙂

خوب حالا برای اینکه دامنه سایتتون بدون www قفل کنید کافیست کد زیر را در htaccess قرار دهید (البته آدرس دامنه خودتون را بجای yoursite.com در خط دوم و سوم وارد کنید):

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^yoursite\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://yoursite.com/$1 [R=301,L]

و برای قفل کردن دامنه فقط با www از این کد استفاده کنید:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

10) بالا بردن امنیت فایل wp-config.php در htaccess :

برای جلوگیری از سرقت اطلاعات فایل حیاتی و جلوگیری از دسترسی به اطلاعات پایگاه داده سایت کد زیر رو در فایل قرار بدین (این مورد قبلا به صورت کامل از ماندگار وب توسط دوستان درج شده که می تونین برای اطلاعات بیشتر به اون سر بزنین) :

<files wp-config.php>
order allow,deny
deny from all
</files>

11) مخفی کردن فرمت ها/شناساندن فرمت‌های جدید (add mime type) :

یک راه امنیتی که من واقعا پیشنهاد می‌کنم واسه حفاظت از اسکریپت‌های PHP شما این هست که آنها PHP نباشند! برای مثال: فایل PHP شما با فرمت ASP باز شود!!

AddType application/x-httpd-php .asp .jsp

یه توضیح مختصر : Addtype به ما می‌گوید که می‌خواهیم یک فرمت جدید بشناسانیم بعد نوع آن فایل های خاص با فرمت دلخواه خود میگوییم مثلا image/png یا text/css بعد می‌گوییم که چه فرمتی رو از این به بعد به عنوان نوعی که گفته‌ایم بشناس.
اما فرض کنید می‌خواهید از shtml/ssl در سایتتون استفاده کنید و نیاز به شناساندن این فرمتها به آپاچی دارین :

AddType text/html .shtml
AddHandler server-parsed .shtml
Options Indexes FollowSymLinks Includes

12) ریدایرکت/Redirect کردن :

اونقده مردم اومدن با جاوا اسکریپت و امثال اون آدرس‌ها رو به آدرس‌های دیگه‌ای ریدایرکت کردن آخر سر این کد به جاش به وجود اومد 😀

Redirect /Dirold/old.html http://site.com/DirNew/new.html

13) محدود کردن نوع فایلهای قابل اجرا و نمایش :

برای حفظ امنیت و اطلاعات سایتتون می‌تونید پسوند فایل‌هایی که بتوان بازشون کرد رو تعیین کنید :

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
rewritecond %{REQUEST_FILENAME} !^(.+).css$
rewritecond %{REQUEST_FILENAME} !^(.+).js$
rewritecond %{REQUEST_FILENAME} !file.php$
RewriteRule ^(.+)$ /deny/ [nc]

توضیح : با کد بالا کاربر فقط اجازه باز کردن فایل هایی با پسوند css , js و php رو داره و در صورت درخواست سایر پسوندها ریدایرکت میشه به پوشه deny.

14) ایجاد محدودیت در آپلود فایل :

با کد زیر حداکثر حجم فایل قابل آپلود رو 20 مگابایت تنظیم کردیم.

php_value upload_max_filesize 20M

15) ایجاد محدودیت در حجم پست ارسالی :

با کد زیر میشه حداکثر حجم هر پست رو 2 مگابایت تعیین کرد.

php_value post_max_size 2M

16) نمایش پیغام requast time در بازه زمانی مشخص :

requast time حداکثر زمانی درخواست فراخوانی یک صفحه هست :

php_value max_execution_time 200

17) حداکثر زمان دریافت اطلاعات POST و GET :

php_value max_input_time 250

18) جلوگیری از سرقت پهنای باند، فایل‌ها و عکس‌ها :

خیلی وقت‌ها اتفاق می‌افته مدیران سایت‌های دیگر آدرس عکس یا فایل‌های شما رو کپی میکنن و تو سایت خودشون استفاده میکنن. با این عمل در حقیقت در هنگام درخواست برای نمایش اونها این درخواست به سرور شما ارسال میشه و در نهایت ار پهنای باند شما کاسته میشه. برای جلوگیری از این کار و ایجاد محدودیت برای نمایش فایل‌هاتون کد زیر رو در فایل htaccess قرار بدین:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?site.com/ .*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg|swf|flv|png)$ /feed/ [R=302,L]

19) فعال کردن قابلیت Gzip :

وقتی کاربری از طریق مرورگر سایتش درخواست نمایش سایت شما رو میده این درخواست به سرور شما ارسال میشه و سرور فایل‌هایی که برای نمایش سایت شما لازم هست رو جمع میکنه و به مرورگر کاربر میفرسته و سایت شما نمایش داده میشه، ولی اگه از قابلیت Gzip استفاده کنید هنگام درخواست، سرور فایل‌های مورد نیاز رو به صورت فشرده در میاره و این فایل فشرده رو به مرورگر ارسال میکنه و بعد از خارج شدن از حالت فشرده در سیستم کاربر سایت شما نمایش داده میشه. در حقیقت میزان حجمی که باید توسط مرورگر برای نمایش سایت شما دریافت بشه کمتر میشه و این یعنی افزایش قابل توجه سرعت بارگزاری سایت شما. برای اینکه چک کنید که هاست شما از این قابلیت پشتیبانی میکنه از این ابزار استفاده کنید. اگه پشتیبانی نمیکنه باید هاست رو عوض کنید و اگر پشتیبانی کرد کد زیر رو برای فعال شدنش روی سایت خودتون در فایل htaccess قرار بدین (این کدی هست که من برای سایت خودم استفاده می‌کنم شما میتونین پسوندهای مورد نظر خودتون رو با پسوندهای درج شده در اینجا تعویض کنین)

# BEGIN Compress text files
<ifModule mod_deflate.c>
<filesMatch "\.(css|js|x?html?|php|woff|ttf|png|jpg|gif)$">
SetOutputFilter DEFLATE
</filesMatch>
</ifModule>
# END Compress text files

20) مدیریت Cache فایلها :

کش یعنی اینکه یه سری از فایلهای سایت شما که تغییراتی ندارن و یا در فواصل زمانی زیاد دچار تغییرات قرار میگرن مشن رو در یک محفظه به نسبت امن در مرورگر کاربر ذخیره کنیم تا در دفعات بعدی مراجعه به سایت این فایلها از خود سیستم اون بارگزاری بشن و در نهایت سرعت بارگزاری سایت خودمون رو چندین چند برابر کنیم.

کدی که در پاین قرار دادم کدی هست که من خودم دارم ازش استفاده میکنم و به مرور کامل شده و شما می تونید از هر بخش اون بنا به نیاز خودتون استفاده کنین:

# BEGIN Expire headers
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
ExpiresByType image/jpg "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType text/javascript "access plus 1 year"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 year"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 1 year"
ExpiresByType text/html "access plus 600 seconds"
ExpiresByType application/xhtml+xml "access plus 600 seconds"
ExpiresByType font/ttf "access plus 1 year"
ExpiresByType font/woff "access plus 1 year"
</ifModule>
# END Expire headers
# BEGIN Cache-Control Headers
<ifModule mod_headers.c>
<filesMatch "\.(ico|jpe?g|png|gif|swf|woff|ttf)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</filesMatch>
<filesMatch "\.(css)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</filesMatch>
<filesMatch "\.(js)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, private"
</filesMatch>
<filesMatch "\.(x?html?|php)$">
Header set Cache-Control "max-age=600, private, must-revalidate"
</filesMatch>
</ifModule>
# END Cache-Control Headers
# BEGIN Turn ETags Off
<ifModule mod_headers.c>
Header unset ETag
</ifModule>
FileETag None
# END Turn ETags Off
# BEGIN Remove Last-Modified Header
<ifModule mod_headers.c>
Header unset Last-Modified
</ifModule>
# END Remove Last-Modified Header

21) حل مشکل تعداد آیتم های فهرست وردپرس :

اگه دقت کرده باشین هنگام ساخت فهرست دسته‌ها به صورت دستی از یه جایی به بعد دیگه هر چی اضافه میکنین بعد ذخیره می‌کنید، میبینید که اضافه نشده، برای حل این محدودیت کد زیر رو تو فایل htaccess قرار بدین:

<IfModule mod_php.c>
php_value suhosin.post.max_vars 7000
php_value suhosin.request.max_vars 7000
</IfModule>

22) افزایش امنیت محتوای فولدر wp-includes :

کافیه کد زیر رو در htaccess قرار بدین :

# Block the include-only files.
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^wp-admin/includes/ - [F,L]
RewriteRule !^wp-includes/ - [S=3]
RewriteRule ^wp-includes/[^/]+\.php$ - [F,L]
RewriteRule ^wp-includes/js/tinymce/langs/.+\.php - [F,L]
RewriteRule ^wp-includes/theme-compat/ - [F,L]

خوب بلاخره تموم شد، امیدوارم از این نوشته راضی بوده باشین.

3.9/5 - (39 امتیاز)

کانال تلگرام ماندگار وب

  1. امیر خلجی مهر

    بسیار کامل بود علی جان
    خسته نباشید

  2. علیرضا

    مثل همیشه عالی
    زنده باد ماندگار وب

    1. MONJE

      ممنون، با امید همراهی دوستان عزیزی چون شما

  3. ایوب

    آقا ممنون استفاده کردیم 😉

    1. MONJE

      خواهش میکنم، خوشحالم براتون کاربرد داشته 🙂

  4. sina

    سلام
    یه نسخه قابل چاپ بذارید لطفا که بتونیم مقالات خوبی مثل این مطلب رو پرینت کنیم
    پلاگینش هم هست خودتون استادید
    ممنون

    1. امیر خلجی مهر

      درود بر شما
      به آخر نوشته ها اضافه شد دوست من

  5. مرتضی

    آقا خیلی عالی بود…خسته نباشید..فک کنم دیگه کاملتر از این نشه…
    اعتراف میکنم من خیلی از چیزایی که تو وردپرس و طراحی قالبش یاد گرفتم مدیون شما هستم..
    فقط یه نگته اینکه تو خط 8 که برا حذف category گفتین..قبلا یه افزونه معرفی کرده بودید…یعنی این میاد همون کارو میکنه؟ درسته ؟ حالا این خوبه یا افزونه !( البته که این)
    فقط تو خط 18 یه غلط املایی دارید 🙂
    یا علی مدد
    موفق باشید

    1. MONJE

      لطف دارین شما
      اکثر مدیران سایت ها از افزونه هایی مثل “All In One SEO Pack” یا “WordPress SEO” و سایر افزونه های این دست استفاده میکنن که خود این افزونه ها این کار رو انجام میدن و دیگه نباید یک بار دیگه به صورت دستی این کار رو کرد. ولی اگه از این نوع افزونه ها استفاده نشده، مشه از این روش استفاده کرد. ( البته یادتون باشه این افزونه ها کارهای خیلی زیادی انجام میدن که این مورد هم جز اونهاست)

      1. محمد علی

        ضمن تشکر از مطلب بسیار عالی شما ؛
        22 مورد کاربرد از انواع کاربرد های فایل : ” .htaccess ” ذکر فرمودید ،
        افزونه ای مثل : ” WordPress SEO ” کدوم یک از این موارد رو انجام میده ؟

        ممنون

        1. امیر خلجی مهر

          درود
          تقریبا هیچکدوم رو
          این افزونه برای سئو هست و بیشتر خروجی‌هاش مربوط به متا تگ‌ها میشه
          موفق باشید

  6. بتیس

    بسیار کامل بود

  7. سمیرا

    درود

    سخنی ماندگار از سایت ماندگار
    عيب جامعه اين است كه همه میخواهند آدم مهمی باشند و هيچ كس نمیخواهد فرد مفيدی باشد.

    ولی شما فرد مفیدی هستید چون نکات علمی ای رو که با تلاش و زحمت به دست آوردید در اختیار بقیه قرار داده
    و آموزش می دهید.

    سپاس فراوان از این پست کامل و عالی ای که نوشته اید.

  8. سید احمد قاسمی

    سلام اگه زحمتی نیست کد این بخش رو مدیریت Cache فایلها برای یک سایت گالری عکس مخصوصا زمان هاشو چطوری تنظیم کنم؟
    ممنون

  9. parsa

    سلام من تازه اینجا رو پیدا کردم مطلب فوق العاده ای بود و تشکر میکنم
    موفق باشین

  10. مسلم فلاح نیت

    سلام خسته نباشید مطلب مفیدی بود دوست خوبم امید وارم همیشه موفق باشید و از مطالبتون استفاده کنیم بنده هم همکار هستم و در حال تولید مجموعه آموزشی جدید وردپرس هستم خوشحال میشم منت سر ما بزارید و به ما سر بزنید و نظرتون رو نسبت به سایتم بگید
    http://www.amoozesh98.com
    با تشکر
    ارادتمند : مسلم فلاح نیت

  11. efdwf

    با سلام من تو قالب وب سایتم صفحه 404.php رو طراحی کردم اما هر کاری میکنم نشونش نمیده و نات فوند ساده ی خودش رو نشون میده . چیکار کنم . فایل .htaccess رو هم میسازم که از این طریق بشناسونم اونوقت نمیشناسه که هیچ سایت هم بالا نمیاد. راهنمایی کنید ممنون

    1. امیر خلجی مهر

      مستندات رو مطالعه کنید اگر متوجه نشدید در انجمن مطرح کنید تا دوستان کد در اختیارتون بگذارند

  12. سهند

    اون موردی که راجع به www و بدون www گفتید کمی من رو نگران کرد. من وقتی ایندکس رو گوگل سرچ میکنم برای هم با www و هم بی www، نتایج یکسان رو نشون میده. 2460 پیج ایندکس برای هر دو. ولی برای سایر سایتها با www رو اصلا نشون نمیده. چه راهی پیشنهاد می کنید ؟

    1. MONJE

      سلام
      وقتی موتور جستجویی همچون گوگل برای دامنه شما در هر دو حالت بارگذاری با www یا بدون www مقادیر برابری رو نشون میده در حقیقت پایه و ایندکس اصلی رو بر یکی از دو حالت استوار کرده و به صرف اینکه دامنه برای یکی از حالات قفل نشده نتیجه برابر رو برای هر دو حالت نمایش میده.
      به نظر شخصی بنده در سایتهایی که از زمان شروع فعالیت اونها گذشته و مطالبی فراوانی در هر دو حالت در ایندکس موتورهای جستجو دارن تغییر ندادن مقادیر بهترین راه حل هست. چون در واقع هیچ تضمینی وجود نداره که اولا دامنه در کدوم حالت بصورت اصلی ایندکس شده و دوما در همه موتورهای جستجو حالت برابری به عنوان حالت اصلی در نظر گرفته شده.
      دستکاری بی مورد ممکنه کل تلاش های چندین ساله شما رو برای جذب بازدید از موتورهای جستجو به چالش جدی بکشه.

      1. سهند

        ممنون از توضیحاتتون. راستش من هم اصلا دوست ندارم سر به سر نتایج گوگل بزارم و بعد از این همه تلاش اصلا انرژی این رو هم ندارم ببینیم بازدیدم شروع کرده به کاهش. سایت نسبتا رنک خوبی در سرچ داره و فکر میکنم همونطور که گفتید همینجوری ادامه بدم.
        ممنون

  13. علی

    سلام و تبریک صمیمانه من رو پذیرا باشید
    آنقدر مطالب سایتتون عالی و کامله که حقیقتا نام ماندگار وب برازنده اونه و دلم نیومد کامنت نذارم.بهتون تبریک میگم و براتون آرزوی توفیقات روزافزون رو دارم.

  14. علی

    در مورد این پست خوب و کامل یه سوالی دارم و اینه که چرا در مورد بعضی از این دستورات مثل مورد دوم ارور زیر رو میده ممنون؟
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, webmaster@javansite.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    1. MONJE

      سلام
      مشکل از سمت سرور شماست، با مدیر سرور خود تماس بگیرین
      می تونین به جای اون دستور در تمام دایکتوری هایی که دارین یک فایل متنی خالی با پسوند html قرار بدین.

  15. حسین

    سلام. چطور می‌تونم بفهمم که سایتم در وبمستر و غیره با www ثبت کردم یا بدون آن؟
    با تشکر

    1. MONJE

      سلام
      ببینید در حقیقت هیچ راه اثبات شده ای برای این کار وجود نداره. ولی شاید اگر در وبمستر گوگل از نوار کناری ار بخش Search Traffic وارد بخش Search Queries شده و به تب Top pages برین با قرار گرفتن روی هر عنوان در پایین می تونید لینک رو ببینید. به این طریق شاید بفهمید گوگل ورودی های شمارو به کدوم نوع ارجاع میده ولی هیچ تضمینی وجود نداره در اصل به اون حالت ایندکس شده باشن. از طرفی در موتورهای جستجو الگوریتم های ایندکس گذاری با هم متفاوت هست. اگر سایت شما از ایندکس قابل توجهی برخوردار هست اکیدا توصیه میکنم به این گزینه کاری نداشته باشین.

  16. علی

    با سلام .خوب بود.
    اما اینهمه کد که گفتی رو به فایل htaccess اضافه کنیم مشکلی پیش نمیاد ؟!!!

    1. MONJE

      سلام
      خیر هیچ مشکلی پیش نمی آد 😀

    2. جوان

      دوست عزیز می تونی هر کد رو تک تک تو فایل htaccess اضافه کرده و save کنی اگه تو باز شدن سایت مشکلی پیش اومد اون رو حذف کن در غیر این صورت برو سراغ کد بعدی.

  17. حسین

    سلام منجی. من در وبمستر گوگل از نوار کناری ار بخش Search Traffic وارد بخش Search Queries شده و به تب Top pages رفتم. گوگل تمام پستهای من رو با www ایندکس کرده. البته یک ماه بیشتر نیست که سایتم راه‌اندازی شده؛ پیشنهاد می‌کنید، سایتم رو بدون www ثبت کنم؟

    1. MONJE

      سلام
      ببینید باز هم تکرار میکنم هیچ تضمینی نیست که یک موتور جستجو سایت رو به چه شکل ایندکس میکنه!
      اگر ایندکس زیادی ندارین یا تعداد مطالبتون کمه و مهمترینش از بین رفتن ایندکس مطالب فعلیتون رو می پذیرین انجام بدین، البته احتمال اینکه مطالب فعلیتون رو گوگل یا سایر موتورهای جستجو ریدایرکت کنن به نوع جدید هم هست پس احتمالش صد در صد هم نیست که ایندکس فعلیتون از بین بره.
      به هر حال سایت به یک حالت بالا بیاد بهتره تا دو حالت 🙂

  18. رضا

    سلام
    الان من یه مشکلی دارم
    یه فایلی رو با php و جاوا به صورت ترکیبی نوشتم حالا وقتی میخوام از روی هاست فایل رو توسط یک هاست دیگه فراخانی کنم نمیشه در صورتی که در لوکال این مشکل وجود نداره

    پرسیدم گفتند باید فایل .htaccess ادیت بشه تا سطح دسترسی برای اون فایل php آزاد باشه
    ولی هرچی گشتم چیزی پیدا نکردم

    شما میتونید کمکم کنید؟

    1. MONJE

      مشکل از سطح دسترسی به فایل هست
      سطح دسترسی فایل رو روی 777 قرار بدین

  19. eghdami

    سلام
    چطوری این آدرس رو باز کنم ولی با ارور 404 مواجه نشم،اگه دقت کنید می بینید که فرمت shop نوشته نشده shopsabad.ir/shop

    1. MONJE

      در آدرسی که دادین فایل index درون پوشه shop قرار هست فراخوانی بشه که موجود نیست و خطای 404 میده

  20. علی یوسفی

    سلام خسته نباشید
    من چیز هایی رو که گفتید تو خط اول فایل htaccess اضافه کردم
    تازه با وردپرس آشنا شدم در حدود 3 ماه هست زیاد سایت نویس خوبی نیستم اما تلاشمو کردم تو این 3 ماه سایت خوبی داشته باشم
    ادرس سایت من fashionday.ir خیلی خیلی خوشحال میشم سایتمو چک کنید و در مورد سرعت بارگزاری سایت ، فایل های سایت و هرچی رو که میدونید در اختیار من قرار بدهید برای بهترن شدن سایتم
    من باز به اینجا سر میزنم تا ببیتم چه پاسخی میدهید در صورتی که ایمیل دادید باز هم ساپاس گزارم لطفا اگر وقت داشتید سایت بنده رو هرچند در کنار سایت مثل سایت شما هیچ و پوچه ولی یک نگاه بهش بندازید و معایبشو بگید درضمن قالب سایتم در حدود 87 عدد Requests داره چیکارکنم کم بشه تا سرعت لود بره بالا tools.pingdom.com

  21. علی

    باسلام .
    من مورد 18 رو انجام دادم اما عکس های سایت خودم هم از کار افتادند . فکر کنم جای مناسبی قرار ندادم لطفا بگید دقیقا کجا و بعد کدام خط قرار بدم :؟؟

    اینطور وارد کردم :

    RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER}!^http://(www\.)http://bendownload.ir//.*$ [NC]

    RewriteRule \.(gif|jpg|swf|flv|png)$ /feed/ [R=302,L]

    1. MONJE

      سلام
      دستوراتی که توی فایل htaccess قرار میگیرن بدون در نظر گرفتن چند مورد خاص، مهم نیست کجای اون قرار بگیرن چون عین یک تابع اجرا میشن یکی پس از دیگری. در مورد سوال شما فکر میکنم این امکان رو سرویس دهنده سایت مسدود کرده باشه. با مدیر سرور تماس بگیرین.

      1. علی

        باتشکر. بنده مشکل رو به هاستینگم گفتم اما گفتند مشکلی در این زمینه وجود نداره..

        یعنی دقیقا کار میکنه اما فقط 30 درصد تصاویر وبسایتم نمایش داد ه نمیشود.
        بنظرتون مشکل از کجاست ؟

  22. آریا

    سلام.
    ممنون از سایت خوبتون.
    یه سوال، کدی هست که تو این فایل در یک دایرکتوری قرار داده بشه، که فایل های موجود در اون پوشه محدودیت سرعت دانلود داشته باشن؟

    اگه تو دایرکتوری نمیشه، توی کل هاست چی؟
    با تشکر.
    smskade.ir

    1. MONJE

      سلام
      این کار از طریق فایل htaccess تا جایی که من اطلاع دارم امکان پذیر نیست و به تنظیمات آپاچی ارتباط پیدا میکنه که برای اون هم باید با مدیر سرورتون تماس بگیرین.
      ولی راه بهتر ، کنترل کردن سرعت با خود PHP است که میتونید توضیحات کافی اون رو در لینک زیر مشاهده کنین.
      با کمی تلاش میتونین برای اعضای یا بازدید کنندگان مختلف سرعت های دانلود متفاوتی رو ایجاد کنید.
      http://tekbrand.com/php/file-download-with-speed-limit-using-php

  23. آریا

    آدمین جواب ما رو نمیدید؟

    1. امیر خلجی مهر

      دوست خوبم صبور باشید، اگر لازم باشه نویسنده پاسختون رو میده
      تنها چند ساعت از ارسال دیدگاهتون گذشته

  24. سامانه پیام کوتاه

    بسیار مفید واقع شد
    فقط اینکه بازم محتوای سایت بنده قابل دانلود هستش

  25. دانشجو

    اگه کد شماره 1 رو بزارید توی htaccess ، هیچکس نمیتونه نظر بزاره . (صرفا جهت اطلاع ! )

    1. MONJE

      سلام
      من خودم کدی رو که فرمودین در سایت خودم دارم و هیچ مشکلی به وجود نیومده!!!!!

  26. حسن

    سلام
    من ماندگار وب را از طریق پنل وردپرس خودم دنبال میکنم
    تشکر میکنم به خاطر اموزش های با حالی که در سایتتون قرار دادین
    وردپرس محبوبترینه

  27. دی اسکریپت

    آموزش جامعی بود . ممنون

    کپی شد + ذکر منبع 😀

    1. امیر خلجی مهر

      مشکلی نداره دوست من اما سایت خودتون رو نابود میکنید

  28. نیما

    با سلام و خسته نباشید
    ممنون عالی بود.
    ای کاش آموزش بالا بردن امنیت پوشه uploads رو هم میذاشتید.

    تشکر

  29. محمدحسین

    سلام .
    اول تشکر میکنم از مطلب کامل و کاربردیتون .
    تو مورد 9 وقتی سایت رو فقط بدون www قفل میکنم ، آدرس سایت با www رو فیلتر میکنه و صفحه پیوندهارو نشون میده ! اینجوری فکر می کنم کاربر گمراه بشه و فکر کنه سایت فیلتر شده ! نمیشه به جای پیوندها یه چیز دیگه نشون داده بشه ؟!

    1. MONJE

      سلام
      قفل بودن با www یا یدون www ربطی به صفحه فیلترینگ یا پیوندها نداره!!!
      وقتی یکی از حالات رو انتخاب کنید طبق تنظیمات هاستینگ موقع فراخوانی حالت قفل شده، خودکار از طریق سرور به حالت مد نظر شما ریدایرکت میشه…
      اینکه صفحه پیوندهارو می یاره یه موضوع دیگه هست، شاید واقعا در یک حالت فیلتر هستین!!!

  30. TATAR

    در مورد سئو www یا بدون www فکر نکنم تاثیری داشته باشه.من سایتای بزرگی رو میبینم که با www هستند.حتی سایت های خود سئو کار.
    بحث تجربه و اینا که میگید، ممکنه.
    موفق باشید

    1. MONJE

      سلام
      در یک مثال ساده سایت گوگل رو چه با www وارد کنید و چه بدون اون در نهایت با نسخه www لود میشه و دقیقا همین امر رو نشون میده.

  31. poyan

    سلام من یک قالب خریداری کردم و نصب کردم هنگام درون ریزی دمو متاسفانه خطای زیر رومیده
    یه سری مقالات در مورد این خطا در سایت دیدم همه رو انجام دادم بازم نتجیه نگرفتم مشکل رو با مسوئل هاستینگ در میان گذاشتم به من گفت هیچ گونه مشکلی نیست و هیچ محدودیت حجم اپلودم ندارم لطفا کمک کنید من ۱ هفتس این قالبو خریدم ولی به خاطر این مشکل هنوز سایتمو نتونستم راه اندازی کنم

    Request Timeout

    This request takes too long to process, it is timed out by the server. If it should not be timed out, please contact administrator of this web site to increase ‘Connection Timeout’.

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      مشکل شما چه ارتباطی با این نوشته داره؟
      مشکل رو تو انجمن مطرح کنید دوست من، در ضمن شما این پوسته رو خریدید و پشتیبانی حق مسلم شماست 🙂
      موفق باشید

  32. قالب وردپرس

    ممنون کاملا مفید و جامع بود.

  33. حسین یاوریان

    با سلام خدمت آقاجانی عزیز. اینجانب دکتر حسین یاوریان هستم سایت 13 ساله ایراندنتیست که در جهت آموزش دندانپزشکی به زبان ساده است را مدیریت میکنم . قبلا با فرونت پیج سایتم را طراحی کرده بودم و با از رده خارج شدن آن به وورد پرس رو آوردم سادگی اش با توجه به اینکه وقت کم دارم و حرفه ام برنامه نویسی نیست رایم جالب بود . ولی بمرور مشکلاتی برایم پیش آمده که حقیقتا دلسرد شده ام . بار اصلی سایتم رو مقالاتی است که در مورد دندانپزشکی به زبان ساده نوشته شده و هزاران سوال را در طی سالیان پاسخ داده ام و سری به سایتم بزنید بخصوص قسمت فرم پاسخ به سوالات دندانپزشکی irandentist.info/?p=109
    منظور از مزاحمت قصد معرفی خودمو داشتم و اینکه به فکرم رسید از عزیزانی که مقالات منو برا جامعه مفید میدونند کمک بخواهم تا مرا در حل مشکلات یاری کنند . البته یکی از مشکلاتم پهنای باندم هست که در لب مرز است و اگر امروز نتونستید سر بزنید پر شده و تا سر برج میلادی قابل دسترس نخواهد بود . منتظر جوابتان هستم ممنون

    1. MONJE

      با سلام
      جناب آقای یاوریان چند بار امتحان کردم ولی در هر بار با پیغام اتمام پهنای باند مواجه شدم.
      به هر حال بهتون خسته نباشید میگم
      در صورت فعال شدن و تمایل خودتون خبر بدین سر میزنم.

  34. محمدجواد

    باسلام
    لطفا کمک کنید.
    نمی دونم چرا وقتی تو صفحه اصلی روی آیکون پنل مدیریت کلیک می کنم بدون اینکه ازم یوزر نیم و یا پسوردی خواسته بشه وارد پنل مدیریت میشه.
    می خواستم بدونم مشکل از کجاست؟
    به یکی گفتم بهم گفت مشکل از فایل .htaccess است. کجاشو باید تغییر بدم؟؟
    چه چیزی باید بهش اضافه کنم؟؟

    RewriteEngine on
    RewriteRule ^(home|admin|login|categories|settings|logout|feed|items|settings-email|settings-pay|settings-sms|settings-feed|customers|contact)?$ index.php?m=$1 [L]
    RewriteRule ^CheckPayment(.*)?$ index.php?m=check_payment$1 [L]
    RewriteRule ^add/(.*)?$ index.php?m=add&type=$1 [L]
    RewriteRule ^edit/item/(.*)?$ index.php?m=edit_item&id=$1 [L]
    RewriteRule ^edit/category/(.*)?$ index.php?m=edit_category&id=$1 [L]
    RewriteRule ^delete/item/(.*)?$ index.php?m=delete_item&id=$1 [L]
    RewriteRule ^delete/category/(.*)?$ index.php?m=delete_category&id=$1 [L]
    RewriteRule ^item/(.*)?$ index.php?m=item&id=$1 [L]
    RewriteRule ^contact/(.*)?$ index.php?m=contact&id=$1 [L]
    RewriteRule ^home/(.*)?$ index.php?m=home&page=$1 [L]
    ..
    ..
    ..

    1. MONJE

      با سلام
      بنده اطلاع کافی از مشکلی که فرمودین ندارم.
      لطفا سوالتون رو از طریق انجمن (http://forum.wp-parsi.com) مطرح کنید، با توجه به حضور افراد توانا امکان پاسخگویی مناسب تری وجود داره.

  35. بازتاب: آموزش بهینه با GTMetrix – قسمت سوم | طراحی سایت | اموزش سئو
  36. بهشاد

    با سلام. در مورد کد شماره ی 6 سئوال داشتم. منظورم (۶- جلوگیری از ارسال دیدگاه اسپم در وردپرس) می باشد.
    شما برای قسمت نظراتتان، از کد کپچا استفاده می کنید، خوب چرا خود شما به جای استفاده از کپچا، از همین کد شماره ی 6 استفاده نمی کنید؟

    1. MONJE

      سلام دوست عزیز
      ببینید این در قدم اول برمیگرده به نظر مدیریت محترم سایت.
      اصولا امروزه کدهای کاربردی چون کپچا از انعطاف و تعامل خیلی بیشتری برخوردار هستند تا دستورات استاتیک چون دستورات مرتبط با htaccess، و اغلب در افزونه ها و یا کدهایی که برای مدیریت دیدگاه ها یافت میشن بخشی برای مدیریت اسپم ها در نظر گرفته شده. پس لزوما همه کدها و دستوراتی که معرفی میشن در همه حال بهترین نیستند.

      1. بهشاد

        ممنون بابت توضیحات مفید شما. یک سئوال دیگه هم داشتم. الآن که گفتید بهتره از افزونه های کاربردی استفاده کنیم و بهتره که کمتر از کدهای استاتیک htaccess استفاده کنیم، آیا برای کش هم همین توضیحات شما صدق می کند؟ بذارید بهتر توضیح بدم: بنده در حال حاضر از افزونه ی کش استفاده می کنم؛ حالا آیا لازم است که کدهای مربوط به کش کردن مرورگر بازدیدکننده که در htaccess قرار می دهیم رو هم بنده در htaccess اضافه کنم؟ منظورم کدهایی میباشد که در عکس زیر گنجانده ام…
        http://up.iranblog.com/images/ejcc8kahr14x7ws5rh6.png

        1. MONJE

          افزونه های زیادی برای کش کردن محتوایات سایت برای افزایش سرعت بارگذاری وجود دارن، ولی با یه نگاه کوتاه به هسته کدها و دستورات داخلیشون متوجه میشین که از همین دستورات htaccess برای این کار اسفاده میکنن. من خودم تو این مورد از کدهای بخش htaccess استفاده میکنم.( چند بار در وب سایت دوستان دیدم که از افزونه هایی چون W3 Total Cache برای این کار استفاده کردن و بعد از چند مدت هم حجم داده های سایت به صورت فزاینده ای افزایش پیدا کرده و هم نوع نمایش سایت هنگام اعمال تغییرات با مشکل مواجه شده)

          1. بهشاد

            ممنون بابت توضیحات و راهنمایی های جامع شما

  37. farzane

    با سلام و خسته نباشید – من یه سوال خیلی مهم داشتم – سایت من بجای اینکه باز بشه – یه فایل زیپ به مرورگر تحویل میده – یعنی اینکه وقتی پیج اسلی سایت رو می خوام ببینم – بجای باز شدن پیج یه فایل زیپ دانلود میشه که فکر کم فایل کش باید باشد .
    کسی میدونه چیکار باید بکنم ؟؟؟

  38. امیر

    سلام خسته نباشید
    من دو سایت دارم با ی قالب با افزونه های مثل هم
    هر دو سایت اول www بالا میومدن
    اما الان یکیشون بدون www بالا میاد ؟ چی شد که یهو بدون www میاد
    هیچ تغییری ندادم
    حالا نظر شما چیه چکار کنم ؟
    الان تعداد مطالبم بسیار کم هستن میتونم اونی که الان با www هست رو بدون w کنم؟
    بعد مدتی خودشون ایندکس نمیشن ممنون میشم کمکم کنید

    تازه کاریم

    با تشکر
    با تشکر

  39. داریوش عطایی

    سلام ممنونم از وب سایت خیلی خیلی خوبتون واقعا دستتون درد نکنه بابت مطالب خوبتون میشه خواهش کنم وب سایت منو آنالیز کنید ببیند چه مشکلاتی داره ممنون میشم جوابشو بهم بدید اینم آدرس سایتم
    otobartehran.com

  40. tinar

    سلام
    ببخشید من قبلا یک کد دیگه گرفته بودم . بنا به دلایلی من به هاست دسترسی ندارم ولی افزونه کنترل Htaccess رو نصب کردم . تو افزونه دو تا کادر داشته allow , deny اون بنده خدا گفته بود اون کد رو تو htaccess وارد کنید مشکل expire که آنالایزور گوگل گرفته بود رو رفع میکنه . اما بعد از اضافه کرد کد ، کلا سایت از دسترس خارج شده و خطای internal server error 500 می داد . بعدش با کلی دردسر با صاحب هاست تماس گرفتم که از فایل منجر هاست بره دوباره این فایل رو ویرایش کنه . الان این کدی که شما زحمت تهیه اش رو کشیدید همچین مشکلی پیش میاد ؟ چون الان دیگه تعطیلات شده و این بنده خدا میره و اگه مشکلی برای سایت پیش بیاد تا 13 ام باید سایت تعطیل بمونه . ممنون میشم راهنمایی کنید .

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      بهتره ریسک نکنید دوست خوبم

  41. امیر

    با عرض سلام و وقت بخیر و خسته نباشید
    خدمت دوستان عزیز
    بنده مدتی است دچار مشکل محدود شدن تعداد منو ها شده ام و تعداد منو ها از منوهای موجود در حال حاضر بیشتر نمی شود و هر موردی را که اضافه میکنم حذف می گردد این درحالی است که قبلا تعداد منو ها بسیار بیشتر از الان بوده و هیچ محدودیتی هم نداشته است ولی نا خداگاه با این مشکل روبرو شده ام و در ادامه پیگیری های به عمل آمده و استفاده از راههای پیشنهادی و کدهای ارائه شده مشکل کماکان پابرجاست .
    و اخیرا هم با مشکلاتی نظیر عدم موفقیت در نصب افزونه و بروز رسانی وردپرس و عدم موفقیت آپلود عکس شدم که تو هر کدوم به نوبه خود پیامهای خطایی به شرح زیر میدهند

    خطای مربوطه در آپلود عکس:
    یک پوشه سپنجی (موقت) گم شده است

    خطای مربوط به بروز رسانی ها:
    مثال بروزرسانی ترجمه برای Twenty Fourteen (fa_IR)…
    دریافت انجام نشد. تابع fopen() نتوانست به /tmp/fa_IR.tmp وصل شود

    خطای مربوط به نصب افزونه:
    مثال در حال دریافت بسته‌ی نصب از downloads.wordpress.org/plugin/theme-check.20141222.1.zip…
    دریافت انجام نشد. تابع fopen() نتوانست به /tmp/theme-check.tmp وصل شود

    بنده با توجه فرمایشات دوستان اقدام به کنکاش و جستجوی مشکلات پیش آمده در اینترنت کردم و به انجمن های مربوطه نیز سر زدم که لینک هاشون رو جهت بررسی براتون میگدارم.
    لطفا بررسی شون کنید و ببینید میتونه مربوط به php.ini باشه و چه کاری میتوانم برای حل این مشکلات کنم هیچ یک از راههای پیشنهادی درسایت ها مفید نبودند
    ودر ضمن چگونه میتوان بدون اینکه نوشته هاز بین نرود هاست را ریست کرد؟

    سپاسگذارم دوستان
    موفق و پیروز باشید

    1. امیر خلجی مهر

      بی ربط با نوشته
      لطفا در انجمن مطرح کنید دوست من

  42. طراحی سایت

    ممنون از مقاله ی مفیدتون
    تفاوت بین رتبه بندی در صفحه اول گوگل در مقایسه با رتبه بندی در صفحه ی دوم گوگل حدود 57% است،که به این معنی است که اگر سایت شما در صفحه ی دوم گوگل باشد ترافیک شما حدود 57% در هر لحظه پایین تر از سایتی است که در صفحه ی اول گوگل است.تصور کنید که چه تعداد از مشتریان بالقوه ی خود را از دست داده اید!
    سئو استاندارد را جدی بگیرید.

  43. پرویز

    برای فروشگاه سایتم که از edd استفاده میکنم از این کدها استفاده کردم.مخصوصا از کد کش و gzip.
    حالا که میرم داخل داشبود مینویسه:
    به نظر می‌آید تارنمای شما از رابط AJAX وردپرس پشتیبانی نمی‌کند. این مورد ممکن است مشکلاتی را برای فروشگاه شما به‌وجود آورد.
    می‌توانید برای راه‌حل‌های احتمالی، نگاهی به این مرجع بیندازید.

    به نظرتون مشکل از کدومشه؟
    میترسم کاربرها رو موقع خرید با مشکل مواجه بکنه.

    1. امیر خلجی مهر

      خودتون پیش از کاربرها این موضوع رو بررسی کنید و خریدی رو بصورت امتحانی انجام بدید

  44. علی یوسفی

    سلام
    من بخش ۲۱) حل مشکل تعداد آیتم های فهرست وردپرس :
    رو هرکار کردم درست نشد و بعد از تعدادی اصلا درست نمیشه
    لطفا بگید چه کنم بت اینکه کد رو هم قرار دادم ولی بازم نمیاد

  45. غریب

    سلام عزیز خسته نباشید

    در مورد توضیح شماره 11 تون میخواستم اگه میشه بصورت جامع تر توضیحش بدید
    ایا میشه بطور مثال برای فایلهای اجرایی ای مثل پی اچ پی اسم کاملا مجزایی گذاشت که اصلا تو فرمت ها نباشه ؟
    مثلا aab ؟
    که جزو هیچ فرمتی نیستش ؟

    سوال بعدیم هم این هست که جایی دیدم یه فایل اجرایی پی اچ پی وقتی به ادرسش مستقیم مراجعه میشد میزد دسترسی به این فایل مسدود هستش یه همچین چیزی ایا شما راهش رو میدونید که چکار میشه کرد که در حالی که فایل بدرستی داره کار میکنه اما در اون حال وقتی برای کپیش به ادرسش مراجعه میکنن این کارو کنه ؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید مرسی و خسته نباشید دوست عزیز

  46. وحید

    سلام.
    مطلب بسیار خوب و کاملی بود.
    من در حال ساخت و طراحی یک پروژه فروشگاهی با ووکامرس و وردپرس هستم.
    میخوام وردپرس را کاملا شخصی سازی کنم که حتی ادمین سایت هم بعد از تحویل دادن پروژه وردپرس بودن cms را تشخیص نده.
    برای شخصی سازی کامل وردپرس چه کاری باید انجام داد. و از کجا باید شروع کرد.

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      وحید جان بهتر هست انجمن مطرح کنید این موضوع رو

  47. محسن محبوبی فر

    سلام
    ممنون بابت مطلب خیلی خوبی که گذاشتین
    یه سوال دارم
    چطور میتونم بعد ممنوع کردن دسترسی به فایل های عکس که در کزینه 18 توضیح دادین فقط دسترسی به عکس های یک پوشه مشخص رو آزاد کنم تا همه بتونن عکس ها رو ببینن
    در صورت امکان پاسخ رو به ایمیل من نیز ارسال کنید
    با تشکر فراوان

  48. حسین

    سلام و خسته نباشید خدمت همه ی فعالان ماندگار وب
    من یکی از چیزای که برام خیلی مهم بود دانلود نشدن فایل های سایتم بود که گفتید کد Options All -Indexes رو اضافه کنم اما با اضافه کردنش کل سایت میره و اخطار زیر میاد ممنون میشم راهنمایی کنید .
    با تشکر فراوان
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, webmaster@****** and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    1. امیر خلجی مهر

      ممکنه دستور رو داخل دستورات دیگه قرار داده باشید و اختلالی تو عملکردشون ایجاد شده باشه

  49. میثم

    باسلام و خسته نباشید
    من برای جلوگیری از ارایه مطالب تکراری برای موتور جستجو و تاثیر منفی ان در سئو میخوام سایت با دامنه کامل http://www.o4u.ir نمایش داده بشود نه o4u.ir و همچنین برای از دست ندادن یوزر های که با ادرس o4u.ir وارد سایت میشوند به شکل اتوماتیک به دومین اصلی یعنی http://www.o4u.ir فروارد بشن برای این کار میخوام از خاصیت رید رایت فایل htaccess استفاده کنم ولی از هر کدی که استفاده میکننم جواب نمیده وباز هر دو دامنه فعال هست این هم بگم تغیرات با ادیتور خود هاست ثبت میکنم و پسوند فایل به شکل های htaccess یا htaccess. یا htaccess.txt تغییر دادم ولی باز نشد لطفا راهنمایی کنید باید چیکار کنم باتشکر

    1. امیر خلجی مهر

      درود میثم جان

      نام یا پسوند این فایل را به هیچ وجه تغییر ندهید، این فایل در ریشه‌ی هاست (جایی که وردپرس رو نصب کردید) قرار دارد
      وارد تنظیمات وردپرس بشید و به آدرس سایت www رو اضافه و تغییرات رو ذخیره کنید
      موفق باشید

  50. ehsan

    سلام
    من سایت بدون www ایندکس زیادی داشت الان کد قفل www را باید بزارم ؟ و اینکه ایا نوشتن این فایل شیوه خاصی دارد یعنی اول هر سطر نقطه و یا … باید گذاشته شود یا ن؟

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      متوجه نشدم منظورتون چی هست

    2. رضا سیداحمدپور

      سلام
      عزیزم در تنظیمات سایت بخش همگانی لینک سایتت را بدون www بزار :
      http://www.webyar.net
      را بکن
      webyar.net

  51. یاشار میرزائی

    نکات بسیار عالی بود . البته چند تا نکته و کد بسیار کاربردی هم هست که اینجا ذکر نشده . بنده براتون میفرستم تا در سایت قرار بدید . راستی در مورد ژنراتور کوئری ساز یه پیشنهاد خوب واست داشتم . شماره من در تماس با ما سایتم هست . خوشحال میشوم همکاری کنیم
    با تشکر

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      پیشنهادات خودتون رو میتونید در دیدگاه های مربوط به نوشته‌ ژنراتور کوئری ساز مطرح کنید. حتما استفاده میشه
      http://mandegarweb.com/?p=2348

  52. هیچکس

    عالی بود
    با تشکر

  53. آراد

    سلام.
    عذر میخوام متوجه نشدم مورد شماره 9 رو.

    من میخوام سایتم بدون www ایندکس بشه.

    کد اولی رو باید بذارم با کد دومی؟

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      اولی

      1. آراد

        عذر میخوام منظورتون از این جمله زیر رو نمیفهمم توی قسمت 9
        دامنه سایتتون بدون www قفل کنید
        یعنی چی؟
        این م’ه معنیش این نمشیه:
        بستن سایت بدون www

        1. امیر خلجی مهر

          آراد جان گفتم دیگه، اگه میخواین بدون www ایندکس بشه از کد اول استفاده کنید :
          [php]
          RewriteEngine On
          RewriteCond %{HTTP_HOST} !^yoursite\.com$ [NC]
          RewriteRule ^(.*)$ http://yoursite.com/$1 [R=301,L]
          [/php]

          1. آراد

            مرسی عزیزم
            فقط یه سوان
            در خط دوم بعد از yoursait
            یه علامت \ قرار گرفته و بعدش .com اومده.
            اون \ رو برداریم و یا نه این علامت بین نام دامنه و پسوند باشه؟

          2. امیر خلجی مهر

            خیر، هیچ چیزی رو تغییر ندید، بجای yoursite نام دامنه‌ی خودتون رو بگذارید مثله mandegarweb
            موفق باشید

          3. آراد

            گذاشتم سایت باز نشد

          4. امیر خلجی مهر

            تو سطر اول فایل بگذارید
            اگه باز مشکلی بود در انجمن مطرح کنید تا دوستان مشکل رو بررسی کنند
            شاد باشید

  54. محمد

    سلام.بسیار خوشحالم که این مقاله رو خوندم چون در htaccess سایت من یک خطا داشت که کلی در سئو سایت من میتونست تاثیر داشته باشه!
    یه سوال:استفاده از DefaultCharset میتونه عوارض خاصی برای سایت داشته باشه؟ممکنه رو پیوند یکتا ها تاثیر بذاره یا هر تاثیر بد دیگه ای روی سئو سایت؟ایا اضافه کردنش رو بعد از گذشت 2 سال از فعالیت سایت توصیه میکنید؟

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      بصورت پیش فرض این امکان تو اکثر پوسته ها (مثله پوسته‌ی خودتون) بصورت متا اومده و نیازی نیست به فایل اچ تی اکسز اضافه کنید
      موفق باشید

  55. محمد

    با سلام دوباره.بابت پاسختون ممنون.میخوام یه سوال بی ربط از این موضوع بپرسم.
    یه دستوری برای htaccess هست که لود ای فریم سایت را برای سایت هایی که با ای فریم محتوای سایت را کپی میکنند,ممنوع میکنه.سایت های زیادی هستند که از سایت من به این روش کپی میکنند و معمولا هم زود تر از من ایندکس میشن و گاها هم بالاتر از سایت من میرن ولی بعد چند ساعت سایت من بالاتر میره.
    گوگل این سایت ها را برای من بک لینک ثبت میکنه در گوگل وبمستر.آیا با انجام این کار و حذف چنین بک لینک هایی به سئو سایت من لطمه میخوره و یا برعکس باعث سئو سایت میشه؟اگه واقعا برای سئو سایت مضر هستند ترجیح میدم لینک همه این سایت ها را از گوگل وبمستر ببندم.سایت های بزرگ چه کاری می کنند؟

      1. محمد

        سوال من یه چیز دیگه بود!

        1. امیر خلجی مهر

          من متوجه نشدم!
          تشریف ببرید انجمن مطرح کنید!

  56. سعید

    سلام
    تو اون کدهای کش،می شه به جای پسوند فایل،ادرس فایل رو داد؟ که مثلا فقط اون فایل کش بشه نه همه فایل هایی که مثلا پسوندشون JS هس
    اگه میشه کدش رو بزارین تا استفاده کنیم
    راستی اموزش خوبی بود،ممنون،نوکرتم

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      خیر

  57. M.K_Soft

    سلام.
    من از افزونه EDD استتفاده میکنم.
    میخوام کاربران بتونن فایل های یه پوشه رو که از طریق افزونه بهشون میدیم رو به صورت مستقیم نبینن که به بقیه فایل ها هم دسترسی داشته باشن.
    این کار امکان پذیر هست؟
    ممنون.

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      فکر میکنم خود این افزونه، دسترسی پیوندهای مربوط به پرونده‌های دریافتی رو برای کاربران محدود میکنه، یعنی کاربر حتی با داشتن پیوند مستقیم، توانایی دریافت اون پرونده رو نداره

  58. کیان

    سلام
    چجوری می تونم دسترسی به دایکرتتوری خاص رو محدود کنم
    یعنی مثلا این فایل توسط مرورگر بشه دانلود بشه و تو قالب استفاده بشه
    ولی کاربر نتونه اونو دانلود کنه
    اگه میشه جوابمو بدین
    مرسی

    1. امیر خلجی مهر

      درود کیان جان
      نویسنده‌ی این نوشته در دسترس نیستند، لطفا در انجمن مطرح کنید.
      ممنون

  59. سعید

    با سلام .
    فایلی را ایجاد کردم میخواستم از نظر تخصصی شما استفاده نمایم.
    فابل .htaccess را به صورت زیر برای جوملای 3.3.6 در قسمت روت و /public_html کپی نموده ام. لطفا راهنمایی نمایید که این فایل درست است و اگر نه .چگونه باید باشد :
    لینک را در فرم گذاشتم. چو اینجا نمی شود آپلود شود .

    forum.joomina.ir/topic/31796-%D8%AA%D9%86%D8%B8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-htaccess

    1. امیر خلجی مهر

      درود سعید جان
      بهتره موضوع را در انجمن‌های جوملا مطرح کنید تا زودتر به نتیجه برسید، اینجا یک سایت وردپرسی هست
      امیدوارم پیوند زیر شما رو کمک کنه :
      https://www.google.com/#q=joomla+default+.htaccess

  60. طراحی سایت

    با سلام و احترام
    از مطالب مفید و خوبتون ممنونم.
    لطفا به این رویه ادامه بدید و بیشتر مطالب بذارید.

    تشکر

  61. محمد

    سلام واقعا عالی بود بنده خودت طراخ چت روم هستم و درحال طراحی اسکریپت اختصاصی خودم هستم که میدونم HTACCESS خیلی مهمه
    یکی از چالش های من افزایش امنیت در صورتی که سرعت هم مشکلی پیش نیاد بود که کدهای شما واقعا به کارم میاد اگر به کارم بیاد ضمنا یک سوال دارم اگر در کد محافظت از wp-config.php به جای خود wp-config.php
    آدرسی مانند inc/db.php قرار دهیم از این این پوشه هم محافظت میشه؟ممنون میشم اگر پاسخمو بدید
    موفق باشید…

    1. امیر خلجی مهر

      درود دوست من
      بله میشه محافظت کرد، اما پوشه‌ای در کار نیست، یعنی آدرس‌دهی شما اشتباه هست، اچ‌تی‌اکسز رو میشه برای هر پوشه‌ای ساخت پس توی فایل inc این فایل رو بسازید و داخلش فایلی که مورد پسندتون هست رو مشخص کنید
      [php]

      order allow,deny
      deny from all

      [/php]

  62. طراحی سایت

    ممنون بابت مطالب مفید

  63. غریب

    سلام دوست عزیز

    سوالی داشتم اگه امکانش بود پاسخ بدید ممنون میشم
    ایا راهی داره فقط یک سایت خواص رو از نمایش فایلهای سایتم منع کنم ؟ مثلا بلوک کنم که عکسهای سایتم رو اون سایت بخصوص نتونه نشون بده ؟ولی بقیه بتونن ؟ ممنون میشم اگه راهی داره بهم بگید مرسی

    1. امیر خلجی مهر

      درود دوست من
      پوزش میخوام، من آشنایی چندایی با دستورات این پرونده ندارم، پیشنهاد میکنم در انجمن مطرح کنید تا دوستان بیشتری بتونند شما رو راهنمایی کنند.

  64. عابدین

    خسته نباشید چطوری میشه با این فایل بر روی یک پوشه خاص رمز گذاشت

    1. امیر خلجی مهر

      انجمن مطرح کنید دوست من

  65. amir

    با سلام
    تو یکی از نظر های بالا گفتید که ( چند بار در وب سایت دوستان دیدم که از افزونه هایی چون W3 Total Cache برای این کار استفاده کردن و بعد از چند مدت هم حجم داده های سایت به صورت فزاینده ای افزایش پیدا کرده و هم نوع نمایش سایت هنگام اعمال تغییرات با مشکل مواجه شده)منظورتون از حجم داده های سایت به صورت فزاینده ای افزایش پیدا کرده چیه؟لطفا در این باره توضیح دهید.الان موندم از این افزونه استفاده کنم یا نه؟
    با تشکر

  66. عابدین

    مرسی بسیار عالی

  67. طراحی سایت

    مرسی خیلی عالی همه چیز خوبه

  68. soma

    سلام خسته نباشید
    من یه سایت دارم با آدرس زیر
    http://www.mysite.com/blog
    که توی پوشه blog وردپرس نصب کردم
    و ریدایرکت زدم به پوشه blog
    حالا میخوام اسم پوشه blog رو از url نمایشی به کاربر حذف کنم
    در واقع میخوام مسیر سایتی که به کاربر نشون میده به شکل زیر باشه:
    http://www.mysite.com
    البته نمیخوام محتویات پوشه رو جابه جا کنم یا بیارمش به root با همون ریدایرکت محتویات رو نشون بده آما مسیر سایت مسیر روت و بدون blog باشه
    راهنمایی می کنید دوستان؟

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      تو مسیر زیر میتونید آدرس وردپرس رو تغییر بدید
      پیشخوان > تنظیمات > همگانی، هردو رو تغییر بدید و ذخیره کنید، البته! بهتره پیش از انجام اینکار مشکلتون رو در انجمن مطرح کنید تا دوستان راهنمایی و در صورت نیاز کمکتون کنند
      شاد و پیروز باشید

  69. inw

    سلام ، ممنون از شما بایت آموزشتون
    روی سایت ssl نصب کردم و می خواهم نماد قرار بدم که باید در صفحه ای بدون https قرار بگیره واسه همین میخواستم کد همه لینک ها از http به https تبدیل بشه غیر از یک آدرس خاص که در public_html قرار گرفته
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      از کجا تهیه کردید، میتونید پشتیبانی بگیرید ازشون دوست من

  70. فاطمه ساعدی

    سلام متشکرم از توضیحاتتون

  71. سعید

    سلام خسته نباشید
    هر چند وقت یک بار ( معمولا” ماهی یک بار) سایت من به مشکل می خوره موقع باز کردن سایت کاربرها پیغام نصب ورد پرس می بینن ( منظورم همون صفحه اول برای انتخاب زبانه که برای شروع هر سایتی باید انتخاب کنیم) هر بار که با هاستینگ تماس می گیرم مشکل را حل می کنن می گن فایل htaccess را reset کردن درست شده این مشکلش از چی می تونه باشه؟ چطوری می شه یک بابر بر ای همیشه این مشکل را حل کرد؟چون من تمام پلاگین های امنیتی که فایل htaccess را دستکاری می کنن غیر فعال کردم ولی باز هم این مشکل هست

    1. امیر خلجی مهر

      درود
      سطح دسترسی این پرونده رو روی 444 قرار بدید تا قابلیت نوشتن نداشته باشه
      پیروز باشید

  72. بازتاب: سوال مشکل با فایل htaccess - شییپور

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

ماندگار وب - 1400